Slovenija
28 ogledov

Za Semičane 20 novih delovnih

V industrijsko-poslovni coni Vrtača bo prihodnje leto ena proizvodna hala več. F Žurnal24 main
Podjetje Elstab. Svojo dejavnost bodo razširili v Belo krajino, kjer na pomanjkanje kadra ne računajo.

V industrijsko-podjetniški coni Vrtača namerava družinsko podjetje Elstab iz Grosupljega zgraditi proizvodno halo v velikosti 1.500 kvadratnih metrov, je povedal Janez Bolka, vodja proizvodnje in kakovosti v podjetju.

Za naložbo v semiški občini v času gospodarske krize so se odločili, ker so želeli zgrabiti ponujeno priložnost in ker so imeli v centralnem delu Slovenije težave pri pridobivanju kadra.

Na takšne težave v Semiču ne računajo. “Tukaj smo naredili pregled in mislimo, da bi delovna sila morala biti,” je izpostavil Bolka. Odprtje novega podjetja v Občini Semič, kjer je več kot 260 registriranih brezposelnih oseb, bo prineslo 20 novih delovnih mest.

Prihodnje leto
Gradbeno dovoljenje že imajo, zdaj izbirajo izvajalca. Če bo vse teklo po načrtu in če bodo zmogli tudi finančno, naj bi proizvodna hala v industrijsko-podjetniški coni zrasla v naslednjem letu, je še povedal Bolka. Podjetje se sicer ukvarja s površinsko zaščito kovinskih delov in je prisotno v različnih branžah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.