Slovenija
11 ogledov

Za službo 2.000 evrov

Država želi spodbuditi študente, da bi službo poiskali že med absolventskim staž Žurnal24 main
Delodajalci. Subvencijo dobite tudi za zaposlitev absolventov visokih šol.

Na prvi rok prenovljenega razpisa zavoda za zaposlovanje, imenovanega Absolvent, aktiviraj in zaposli se!, se je prijavilo 45 delodajalcev, ki želijo usposabljati absolventa in ga po diplomi tudi zaposliti.

Na razpis so se tokrat prvič lahko prijavila tudi podjetja, ki želijo v svojih vrstah študente visokih strokovnih šol (torej bolonjske študente prve stopnje in tiste, ki končujejo programe šeste stopnje).

Kdo se lahko prijavi?

Omejitve. Delodajalci se na razpis lahko prijavijo, če z javnimi razpisi v zadnjih treh letih niso pridobili več kot 200 tisoč evrov, če niso v stečaju ter če imajo poravnane davke in prispevke.

Po starem razpisu, ki se je izvajal še lani, je bila prijava namreč omogočena le absolventom, ki so se izobraževali na sedmi oziroma drugi bolonjski stopnji.

Absolventu tri evre na uro
Absolventa morajo podjetja usposabljati največ pol leta, in sicer na delovnem mestu, ki ustreza smeri in ravni njegove izobrazbe.

Med usposabljanjem mora absolvent diplomirati, po diplomi pa ga morajo v podjetju za vsaj pol leta zaposliti.

Za zaposlitev prejmejo po dva tisoč evrov subvencije, hkrati pa jim zavod krije stroške mentorja v višini sto evrov na mesec in stroške absolventovega zdravniškega pregleda. Absolvent dobi plačilo tri evre na uro.

Delodajalci morajo kandidata za usposabljanje izbrati že pred prijavo na razpis. Seznam zainteresiranih najdejo na spletni strani študentske organizacije http://www.kajpami.si.

Za razpis bo letos in prihodnje leto na voljo 900 tisoč evrov. Na ministrstvu za delo računajo, da bo zaposlitev tako dobilo približno 200 diplomantov. Naslednji rok za prijavo na razpis bo 29. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.