Slovenija > Črna kronika
966 ogledov

Osem let se mu zdi preveč

Klara in Mia Društvo tabornikov Rod Bičkova skala
Za smrt deklet bo sedel osem let.

Sodba, ki jo je ljubljansko okrožno sodišče 27. avgusta letos izreklo 35-letnemu Deanu Stanku, je postala pravnomočna, poročata Delo in Slovenske novice. Sodišče je Stanka spoznalo za krivega povzročitve prometne nesreče, v kateri sta umrli dve 19-letni dekleti, in ga obsodilo na osem let zapora, višje sodišče pa njegovi pritožbi ni ugodilo.

Stanko je na zatožno klop sedel konec avgusta. Ob pomoči zagovornika Petra Volgemuta se je s tožilcem Darkom Novakom dogovoril za nižjo sankcijo, če prizna krivdo za hude očitke iz obtožnice. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in dve kaznivi dejanji zapustitve poškodovanca v prometni nesreči je bil skupno obsojen na osem let zapora.

Na višino kazni se je pritožil

Na višino zaporne kazni se je nato po navedbah Dela pritožil na drugostopenjsko sodišče in upal na znižanje kazenske sankcije, saj se mu ta ne zdi pravična. Ko so višji sodniki pregledali kazenski spis, so ugotovili, da je prvostopenjska sodba povsem primerna. Še več, glede na vse podatke, ki jih imajo, se jim zdi kazen prej premila kot nasprotno.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:11 03.december 2013.

    Jebo jaz naša sodišča. Če se spomnite je pred kratkim isto eden pijanc dobil 400ur koristnega dela za smrt 2 italijank , zato ker je pazi "priznal ", da je kriv za nesrečo. Kaj je imel za priznat , ko ...prikaži več je bil pa pijan. Tale baraba narkomanska , je pa mislil , da se bo ven zmazal na isto finto . Še dobro da ima sodstvo sem ter tja še kakšnega poštenega sodnika . Osem let aresta je premalo , ker je to samo imaginarna številka, ki se po prestanih 2/3 kazni -5 let - ukine in je obsojenec prost. Kazen se bi morala sešteti za vsako dekle posebej . 16 let bi bila pa ta prava kazen , da se ne bi noben več upal drogirat in pit za volanom.

  • mb 10:15 02.december 2013.

    razumem, da se dogovori s sodiščem za znižanje kazni pri gospodarskem kriminali ali kakšni drugi obliki , kjer je več udeležencev in jih obtoženi rarkrije in priča proti njim.tu pa je zloraba instituta. zato pa smo ena gnila nepravna ...prikaži več država, ker imam zaniš sodnikevsaj 15 let za vsako bi moral dobiti ( čepraj ju to ne bi potegnilo iz groba )to je bil naklepni umor, ne pa nesreča

  • erikkk 10:12 02.december 2013.

    Dogovor za nižjo kazen da se izsili priznanje, v nasprotnem pa še višja kazen se mi zdi nečloveško.Sicer pa kar se tiče kazni je ta daleč premajhna 20 let najmanj.