Slovenija
18 ogledov

Za štipendijo na CSD

V Mariboru sprejemajo vloge za državne štipendije na centru za socialno delo na Žurnal24 main
Vlog ne oddajajte več na zavod za zaposlovanje, temveč na center za socialno delo (CSD).

Dijaki in študentje morajo letos vlogo za državno štipendijo odnesti na pristojni CSD, ki bo o vlogi tudi odločal.
Dijaki naj vlogo že oddajo, študentje pa šele po 1. oktobru. Letošnja novost je še, da centri za socialno delo sprejemajo vloge vse leto in nič več do določenega roka. "Tudi če študent ali dijak prinese vlogo, recimo, novembra, ne bo izgubil pravice do štipendije, le pozneje bo dobil štipendijo, ne bo pa je dobil izplačane za nazaj," pojasnjuje Vida Bradač iz mariborskega CSD. Čeprav je po nekaterih mariborskih papirnicah vlog zmanjkalo, jih lahko snamete s spleta in natisnete, te vloge so enako veljavne. Le enkrat za letnik Bradačeva upravičencem svetuje, naj temeljito preberejo obrazložitev za izpolnjevanje vloge."Pravico do štipendije uveljavlja dijak ali študent in štipendija se mu nakazuje na njegov osebni račun. Če je dijak še mladoleten, vlogo podpišejo tudi zakoniti zastopniki. Študent ali dijak lahko dobi štipendijo le enkrat za vsak letnik," dodaja Bradačeva. Obvezne priloge k vlogi so potrdilo o vpisu in dokazilo o uspehu (fotokopija spričevala ali potrdilo o opravljenih izpitih).

Pogoji za štipendijo
Državna štipendija za dijake ali študente, ki se šolajo v kraju bivanja, se dodeli upravičencem, pri katerih povprečni dohodek na družinskega člana v prejšnjem letu ni presegel 60 odstotkov minimalne plače oziroma 3807,27 evra na družinskega člana na leto. Lahko pa se cenzus zviša zaradi oddaljenosti in razvitosti regije, iz katere študent ali dijak prihaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.