Slovenija
65 ogledov

Za Stožice 17 milijonov

Športni park Stožice Boštjan Tacol
Na MOL načrtujejo, da bodo letos le odplačali športni park.

V rebalansu letošnjega proračuna Mestne občine Ljubljana (MOL), ki ga bodo svetniki obravnavali 16. januarja, je za Športni park Stožice namenjenega 17,4 milijona evrov. Največ, 11,3 milijona, bodo porabili za plačilo Grepu za izgradnjo dvorane in parkovnih površin, temu pa bodo dodali 2,5 milijona evrov zaradi dodatnih del pri gradnji komunalne infrastrukture.

Kot so zapisali v rebalansu, gre za “poenotenje splošne podobe, standardov MOL in splošne tehnične varnosti”. To pomeni, da bodo drogovi javne razsvetljave črni, zelene površine zavarovane s stebrički, podoba semaforjev pa usklajena.

Muzej športa v Stožicah

Poleg tega so v rebalansu rezervirali 1,9 milijona evrov “zaradi morebitnega zahtevka za vračilo EU-sredstev”. Ministrstvo za šolstvo in šport namreč zahteva vračilo tega denarja zaradi napak v prijavi na javni razpis, na katerem je MOL za stadion dobila 9,4 milijona evrov. V rebalansu je predvidenih še 835 tisoč evrov za izgradnjo muzeja športa v Stožicah, preostalih slabih 900 tisočakov pa je namenjenih sofinanciranju stroškov obratovanja in investicijskega vzdrževanja športnega parka, gradnji ogrevalne dvorane, multifunkcijskega igrišča in ogrevalnega nogometnega igrišča.

Od tega bo skoraj 400 tisoč evrov prispevala Fundacija za šport, ker je bila MOL uspešna na javnih razpisih za sofinanciranje športne infrastrukture.

Skupaj 49 milijonov

MOL bo Grepu za Stožice po zadnjih izračunih plačala 49,2 milijona evrov, cel projekt pa je bil ovrednoten na več kot 150 milijonov. Končan še ni, ker je nastal zastoj pri financiranju izgradnje trgovskega centra. Občina je zato zasebnemu partnerju znova podaljšala rok – Grep mora tako do avgusta na strehi trgovskega centra dokončati park, vadbeni center z nogometnimi igrišči, igrišče za odbojko na mivki, skejtpark, zunanji fitnes, tekališče in drugo.

Komentarjev 1
  • Trsten 11:54 08.januar 2012.

    Spet nam bodo izpulili denar.Zoki kar bodo predsednik parlamenta in dobi denar od zunaj. Saj si specialist za koga nategnt.