Slovenija
42 ogledov

Za tank goriva 650 evrov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Višje sodišče v Mariboru je ta mesec potrdilo sodbo ptujskega okrajnega sodišča, ki je nekdanjega glavnega inšpektorja za delo Boruta Brezovarja spoznalo za krivega kaznivega dejanja goljufije.

Leta 2008 je Borut Brezovar namreč gorivo za službeno vozilo plačal s službeno kartico Magna, nato pa zahteval povrnitev potnih stroškov v višini 73,64 evra, poroča Delo.

Nekdanji inšpektor je imel leta 2008 v uporabi službeno vozilo ministrstva za delo, kamor spada inšpektorat za delo. Kot piše časnik, je ključno napako storil v trenutku, ko je službeno vozilo na Ptuju ustavil na bencinski črpalki, napolnil rezervoar z gorivom in ga plačal s službeno kartico Magna.

Drag tank goriva

Brezovarja je za krivega najprej spoznalo Okrajno sodišče na Ptuju, a se je pritožil na Višje sodišče v Mariboru. To je pritožbo zavrnilo kot neutemeljeno in potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča. Razsodilo je, da je Brezovar z lažnivim prikazovanjem dejanskih okoliščin oškodoval pravosodno ministrstvo za 73,64 evra in s tem pridobil majhno premoženjsko korist.

Komentarjev 2
  • ac-dc 20:11 27.december 2013.

    Aja, ali je potem vsaj napredoval?

  • ac-dc 20:10 27.december 2013.

    In znan je zmagovalec med luzerji za leto 2013...