Slovenija
521 ogledov

Za totalko pol vrednosti avta

Poškodovan avto Shutterstock
Preverite, koliko bi vam izplačali ob totalki.

Ob totalki bi za devet let starega C-maxa Zavarovalnica Triglav izplačala 2.200 evrov, Tilia pa več kot 4.000 evrov.

Triglav pod imenom Kasko karambol v zadnjem času intenzivno oglašuje kasko za starejša vozila, zato smo preverili, koliko stane in kaj krije ter ga primerjali s Kaskom totalko, ki ga že skoraj eno leto ponuja Tilia in je prav tako namenjen starejšim vozilom. Teh je na naših cestah že precej več kot tri četrtine.

Podobna, a tako različna!

Osnovni Triglavov Kasko karambol krije le škodo, ki je nastala zaradi trčenja z drugim vozilom, s kolesarjem ali pešcem. Tako Triglav škode ne bi izplačal, če bi na primer zleteli s ceste ali če bi na avto zaradi viharja padlo drevo.

Na drugi strani Tilia ponuja kritje tudi takšnih škod ter na primer še trk z divjadjo, požar, eksplozijo, padec predmetov in plaz, a škodo izplača le v primeru, če je avto ocenjen kot totalka. Kot takega ga ocenijo, če stroški popravila presegajo 60 odstotkov vrednosti vozila.

Če so stroški popravila nižji, se škoda iz Kaska totalke ne izplača. Triglav pokrije tudi stroške popravila, zavarovanec sam pa plača od 50 do 150 evrov, kolikor znaša odbitna franšiza.

Triglav le za svoje

Pri Triglavu se lahko Kasko karambol sklene le za vozila, ki so zavarovana pri njih, medtem ko Tilia tega ne zahteva; četrtina vozil, ki ima Kasko totalko, ni obvezno zavarovana pri njih.

Primerjava*: 

57,3 evra je premija za Kasko totalka pri Tilii.

4.000 evrov bi približno znašala najvišja možna izplačana škoda pri Tilii, ki izplača trenutno tržno vrednost vozila. To določijo na podlagi Eurotaxa in ponudbe na trgu, tudi spletnih 
oglasnikov.

83,5 evra stane premija za Kasko karambol pri 
Triglavu.

2.200 evrov je najvišje mogoče izplačilo v primeru 
totalke.

* Oba izračuna sta narejena za Ford Focus C-max 1,6 Ambiente letnik 2005, zavarovalnici sta upoštevali 50-odstotni bonus, Triglav še 15 odstotkov popusta na starost voznika in po 5 za stalnost, voznikov bonus in takojšnje plačilo (skupaj 15 odstotkov). Tilia je upoštevala sklenitev prek spleta in starost voznika 40 let.

Komentarjev 4
  • Stolp 18:04 25.februar 2014.

    Jaz imam slabo izkušnjo še s Sloveniko ko je bila še samostojna zavarovalnica. En ki je imel tam zavarovan avto se je zaletel vame in so mi kar podvaljivali da sva se zmenila, se zanalašč zaletela, da bi dobil jaz ...prikaži več totalko (malo vredna renault petka),... no pol so mi pa le izplačali škodo. No takrat sem tudi jaz si rekel: nisem bil nikoli pri Sloveniki zavarovan in tudi za nič ne bom.

  • miro 17:07 25.februar 2014.

    tole je samo reklama konkurence čisto nič drugega BORBA ZA POTENCIJALNE ZAVAROVANCE ČIMVEČ HOČEJO SEDAJ POTEGNT NA RAČUN RAJE KI SE BO SEVEDA ODZVALA glede na te ujme ki so bile in še ponekje trajajo KATASTROFA DOBIČKARJI BI JAZ TEMU REKU

  • Presvetli 16:02 25.februar 2014.

    Največji nateguni so še vedno Adriatic-Slovenica,pri njih obvezno berite drobni tisk,poleg tega pa preverite kaj sploh pomeni določena beseda katero povzemajo. Imam izredno slabe izkušnje z njimi in nikol me več ne vidijo,da pri njih zavarujem pepelnik.