Slovenija
19 ogledov

Za tri evre klici zastonj

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Telekom. 
Ob večerih in koncih tedna zastonj govori le peščica. Družba letos zaplavala tudi v izgubo.

Telekom je v enem letu izgubil nekaj več kot 73 tisoč uporabnikov klasične telefonije. Če bi družba vsako leto izgubila toliko naročnikov, bodo klasični fiksni telefoni, zdaj jih je na Telekomovem omrežju še nekaj več kot pol milijona, izginili do konca leta 2017.

Neobveščene stranke
Včeraj so iz družbe tudi sporočili, da so v prvih treh mesecih poslovali z minusom. “To je za nas resno opozorilo,” je priznal prvi nadzornik Telekoma Tomaž Berginc, prvi mož Ivica Krajnjčević pa je napovedal rezanje stroškov, ni pa recimo tudi večje usmerjenosti družbe h kupcem.

Uporabniki so z majskimi položnicami vendarle dobili obvestilo o paketih ugodnosti. Že zdaj je vsak Telekomov naročnik klasične fiksne telefonije za dodatna 2,17 evra čez konec tedna znotraj omrežja govoril zastonj, za 3,51 evra pa so bili pogovori zastonj tudi zvečer.

“Za to ni vedel skoraj nihče, odkar smo poslali obvestila na položnicah, pa se uporabniki za omenjeno možnost kar odločajo,” nam je kot stranki zaupala uslužbenka, ki odgovarja na klice strank.

Na Telekomu so še povedali, da klicno opcijo Vikend uporablja 500 naročnikov, Vikend večer pa približno 1.100. Od 1. junija bodo vsi ti naročniki avtomatično preusmerjeni na opcijo Vikend in Večer, ki bo stala le dodatna 2,1 evra.

Še vedno pa bo na voljo tudi paket Neomejeno, pri katerem naročnik klasične fiksne telefonije z doplačilom tri evre na mesec znotraj Telekomovega omrežja govori zastonj 24 ur na dan, in to neomejeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.