Slovenija
27 ogledov

Za vikend gneča po vsej Sloveniji

Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. Mediasped
Jutri lahko pričakujemo povečan promet od Avstrije proti Gruškovju in od Italije proti Dragonji. Gneča zaradi dopustov po vsej Sloveniji.

S prvim avgustom se za naše sosede začenjajo kolektivni dopusti, zato bo na cestah še več vozil kot ponavadi. Previdnost torej ne bo odveč. Dobro je, da se pred odhodom pozanimate, kakšno je stanje na cestah. Če pa se na pot morate odpraviti v času prometne konice, imejte s seboj tudi nekaj brezalkoholne pijače in poln rezervoar, pravi Kristjan Bobovnik s Prometno-informacijskega centra.

Izberite alternativne mejne prehode

"Najbolj obremenjeni mejni prehodi bodo Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Obrežje. Če le lahko, izberite alternativne mejne prehode. Namesto Obrežja lahko uporabite Slovensko vas, vendar je ta le za državljane EU, namesto Gruškovja lahko uporabite Rogatec, Dobovec. Tisti, ki gredo na Hrvaško, lahko uporabijo tudi mejne prehode, kot so Petrinja, Starot, Sočerga," je za zurnal24.si povedal Kristjan Bobovnik s Prometno-informacijskega centra.

Gneča praktično vsepovsod

Gneča pa se ne pričakuje samo na mejnih prehodih. Obremenjene bodo vse poti do mejnih prehodov. "Gnečo pričakujemo na avtocesti proti Dražencem in naprej po regionalni cesti naprej do mejnega prehoda Gruškovje. Na gorenjski avtocesti bodo zastoji verjetno med Brezjami in Račico, kjer dva pasova prehajata v enega. Lahko se zgodi, da bo gneča tudi na ljubljanskem obroču. Na Dolenjskem pričakujemo gnečo pri izstopu iz države na mejnem prehodu Obrežje. Zgoščen promet z zastoji bo tudi od Postojne do Ilirske Bistrice in naprej do Jelšan, potem od Kozine proti prehodu Starot. Lahko nastane tudi gneča od Škofij proti Kopru," opozarja Bobovnik.

Večja gneča v soboto

Zelo težko pa je po Bobovnikovih besedah napovedati, kdaj bodo ceste najbolj obremenjene. "Ob sobotah je ponavadi gneča zjutraj, v smeri proti morju, ob nedeljah pa z morja, ker se vračajo domov. Časovno je to zelo težko opredeliti, saj je odvisno od vremena." Kakšno vreme nas čaka konec tedna, pa lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.