Slovenija
3754 ogledov

Za vikend vremenska mešanica; kaj pa prihodnji teden?

Jesen Profimedia
Jutri lahko pričakujemo nekaj dežja, v nedeljo le oblake. Kako pa kaže za prihodnji teden?

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da bo ponoči zmerno do pretežno oblačno, proti jutru se bo oblačnost trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 12 stopinj Celzija.

Jutri čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Popoldne bodo kratkotrajne krajevne plohe. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo popoldne zapihal severni veter, na Primorskem pozno zvečer šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj.

V kolikor se ob koncu tedna odpravljate v visokogorje, Arso svari. Že v noči s srede na četrtek je dež v visokogorju prešel v sneg. Tega je sicer zapadlo le malo, a ohladilo se je, podlaga je pomrznila. Jutri se bo prehodno sicer nekoliko ogrelo, ledišče se bo dvignilo malo nad 2500 m nad morjem. "A v senčnih legah bo kljub temu podlaga po vsej verjetnosti ostala pomrznjena," pohodnike in planince svarijo vremenoslovci. V nedeljo bo spet hladneje, ledišče bo predvidoma na okoli 2100 m nadmorske višine. Če boste ob koncu tedna hodili v visokogorje, bodite pripravljeni na take razmere, ki zahtevajo veliko previdnost!

Napoved za nedeljo kaže, da bo pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo. Čez dan bo ponekod pihal veter vzhodnih smeri, šibka burja na Primorskem pa bo prehodno ponehala.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, več sončnega vremena bo na zahodu. Zjutraj in dopoldne bo ponekod v severni in vzhodni Sloveniji občasno rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V torek bo pretežno jasno. Zjutraj bo v mraziščih slana.

Napoved od 8. do 13. oktobra

V torek bomo pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka, ki pa bo slabelo. Od srede do nedelje bomo v območju jugozahodnega zračnega toka, kaže vremenska slika.

Vremenenoslovci na Arsu jo pojasnjujejo, da bo v torek sončno, jutro bo hladno in po nekaterih nižinah megleno. Za sredo in četrtek kaže na oblačno vreme s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici Slovenije.

Od petka do nedelje bo verjetnost za padavine nekoliko manjša. Postopno bo topleje, v drugi polovici obdobja bodo najvišje dnevne temperature okoli 20 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.