Slovenija
28 ogledov

Za zadnjo kračo 600 evrov

Najdražjo kračo je dobila skupina funkcionarjev pod vodstvom žužemberškega župan Žurnal24 main
Kračevanje. Z licitacijo krač, drugih dobrot in izdelkov zbrali 1.840 evrov.

Na kračevanju, ki so ga včeraj že 16. leto zapored pripravili žužemberški kračmani in Turistično društvo Suha krajina, so licitirali 39 krač in drugih darov. Zbrani denar bodo namenili za obnovo cerkve sv. Roka v Stranski vasi.

Zmagali funkcionarji
"Za izdelke se lahko potegujejo vsi, ki so prijatelji dobre volje," je povedal Vlado Kostevc, predsednik turističnega društva, ki je skupaj s Francem Rojcem in Francem Longarjem vodil dražbo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main




Za zadnjo kračo se že po tradiciji potegujejo skupina različnih funkcionarjev in žužemberški motoristi, zadnji dve leti pa tudi člani Konjerejskega društva Suha krajina. Letos so se najbolj izkazali župani, politiki in gospodarstveniki, ki so za kračo dali 600 evrov.

Zaključek jeseni
Žužemberška licitacija krač je edinstvena v tem, da ne poteka pred cerkvijo, ampak se zberejo v gostilni, je pojasnil Kostevc. Sklep dogodka sledi jeseni, ko se zberejo na pojedini krač, ki jim jih na dražbi ni uspelo pojesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.