Slovenija
48 ogledov

Za Zakškovimi žalna knjiga na FB

Žalna knjiga na Facebooku. (Foto: Facebook) Žurnal24 main
Krško žaluje za tremi člani družine Zakšek tudi na Facebooku, kjer je ustanovljena skupina "Družina Zakšek, počivajte v miru" z njihovimi slikami, ki ima že 2236 članov.

Tragedija v Volovniku je pretresla vso Slovenijo. Lokal, ki ga je imela družina v krški Qlandiji, je poln sveč. Odprta je tudi žalna knjiga. Za njimi žalujejo tudi na Facebooku, kjer je ustanovljena skupina "Družina Zakšek, počivajte v miru". Sožalje izrekajo vsi, ki jih je umor pretresel, nam je sporočil bralec.

Storilca še niso našli
Tiskovni predstavnik PU Krško Robert Perc nam je danes povedal, da v preiskavi trojnega umora ni novosti, ki bi jih lahko posredoval javnosti.


Pred dobrim tednom se je v Krškem zgodila družinska tragedija. Neznani storilec naj bi po neuradnih podatkih ustrelil tri člane družine Zakšek, jih polil z vnetljivo snovjo in zažgal.

Preiskava kraja za zdaj domnevnega trojnega umora še poteka. Zaradi požara je večina dokaznega materiala uničena, zato morajo sodni izvedenci skrbno pregledovati teren.

Policija preverja tudi možne povezave med umori članov družine Zakšek in umorom podjetnika Edija Klobase iz Brestanice, ki so ga ustrelili pred štirimi leti. Trije člani družine Zakšek so bili umorjeni ravno na obletnico umora podjetnika iz Brestanice, zato so se pojavila namigovanja, da naj bi bil storilec v obeh primerih isti. Nove odgovore na vprašanja jim je dal tudi podatek, da se je večer pred umorom okoli hiše tragedije smukal neznanec.

Znano je tudi, da je bil motiv za umor družine v Volovniku pri Krškem najverjetneje denar. Neuradno naj bi šlo za več sto tisoč evrov, ki naj bi jih pokojni podjetnik imel doma. Ker naj bi pokojni Zakšek s tako imenovano denarno verigo deloval tudi na Hrvaškem, so preiskavo razširili tudi na sosednjo Hrvaško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.