Slovenija
0 ogledov

Za zeleno mobilnost

Vozni park Zavoda za turizem v Kranju bodo kmalu popestrila električna kolesa. ( Žurnal24 main
Elektrokolo. Obiskovalcem Kranja še ta mesec na voljo dve elektrokolesi.

Zavod za turizem Kranj bo vozni park predvidoma še ta mesec obogatil z dvema novima elektrokolesoma. Pred kratkim je dobil tudi štiri gorska; skupno bo lahko obiskovalcem v prihodnje tako ponudil 14 koles.

             800
    evrov je vredno            
       elektrokolo.

Za krepkejše in šibkejše
"Posodabljamo vozni park," je dejala Natalija Polenec, direktorica zavoda. Do zdaj so imeli osem mestnih koles, opazili pa so občuten upad števila izposoj in hkrati povečano povpraševanje po kolesih, ki omogočajo vožnjo po brezpotjih. "Gorska kolesa bodo še kako dobrodošla – vemo, da Kranj z okolico ponuja kar nekaj zanimivih izzivov," je pojasnila Polenčeva.

Elektrokolesi bodo uvedli v sodelovanju z Elektrom Gorenjska. "Kolesa želimo ponuditi obiskovalcem z malo slabšo kondicijo, ki pa vseeno želijo videti okolico mesta," je namen razkrila Polenčeva. Sicer pa upa, da bo z dodatno ponudbo število izposoj spet naraslo na več sto na leto, tatvin ali težav in zamud z vračanjem pa ne pričakuje.

Zanimanje tudi drugje
Elektro Gorenjska z električnimi kolesi spodbuja zeleno mobilnost. Podjetje je konec aprila na Breznici v Žirovnici odprlo svojo sedmo polnilnico za električna vozila na Gorenjskem, hkrati pa tamkajšnjemu zavodu za turizem in občini predalo štiri električna kolesa. Zanimanje zanje so sicer izrazile tudi druge občine, v katerih že stojijo polnilnice, denimo občine Bled, Bohinj in Kranjska Gora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.