Slovenija
73 ogledov

"Za zmago Jankovića v veliki meri zaslužen Janša"

Prebegi Valicon
Preobrat na včerajšnjih volitvah: ključna aktivacija volivcev, ki niso nameravali na volitve, na eni strani ter nenačrtovana abstinenca na drugi.

"Zoranu Jankoviću je uspela aktivacija volivcev, ki so v zadnjem hipu svoj glas raje oddali njegovi listi kot nekomu drugemu, na volišča pa je pritegnil tudi kar nekaj tistih, ki na volitve niti niso nameravali – takšnih je za eno četrtino 'nepričakovanih' glasov, gre za približno enak delež glasov, ki so bili sicer namenjeni SD," včerajšnji volilni rezultat pojasnjujejo pri Valiconu. Kot je znano, so tudi zadnje javnomnenjske raziskave napovedovale zmago SDS in drugo mesto Jankovićevi stranki Pozitivna Slovenija, zato je bil izid za marsikoga presenečenje.

Janković se lahko zahvali Janši

Za zmago Zorana Jankovića pa je v veliki meri zaslužen tudi Janez Janša, poudarjajo na Valiconu: "Ključ do zmage Zorana Jankovića je bila namreč izguba glasov na strani Janševe SDS. Ta je dosegla slabši rezultat kot leta 2004, ko je na volitvah zmagala. Ne pozabimo, leta 2008 je SDS volitve izgubila, čeprav je povečala število glasov glede na leto 2004. Tokrat pa je del volivcev, ki so še sredi preteklega tedna odgovarjali, da bodo volili SDS, ostal doma. Kar dobro polovico glasov, ki so v zadnjem hipu zapustili SDS, namreč predstavljajo volivci, ki se volitev na koncu sploh niso udeležili. Ostali so se porazdelili med SLS, NSi ter listo Gregorja Viranta."

Komentarjev 8
  • Žurnalček 13:05 06.december 2011.

    Zato so kiksnili , ker je CIA na veliko rovarila in podkupovala novinarje in agencije, ustvarjajoč splošni vtis v javnosti, da je levica zaradi težkega gos. stanja med narodom po priljubljenosti na dnu samega dna in da so volitve v ...prikaži več prid desnice že odločene in da levičarjem na volitve sploh pridet ni treba. Moja draga CIA in Njegova ekselenca g. AMBASADOR of USA. Slovenci in Slovenija niso prfuknjeni Arabci , še manj prfuknjeni Američani ampak imajo svoje glave in svojo pamet ter svojo državo , s katero in v kateri nobena vaša manipulacija ne bo uspela. Zakaj ne. Zato ker mi nismo bili pod RUSI ampak TITOM in smo imeli Švico in ne pomankanje za Železno zaveso ! Naučite se že enkrat zemljepisa in zgodovine , mi nismo Slovaška , ampak Slovenija. Sem vam ta del mislil tudi prevesti , vendar ga bodo prevedli itak vaši prevajalci in ga kot takega poslali v vaše opravičilo v St. Dep. , pa pazite da ne pride čez leto ali dve na Wikija.

  • Žurnalček 12:43 06.december 2011.

    Dragi moj sonarodnjak. Tudi tvoji someščani so prispevali levji delež k naši zmagi, zato ne misli , da smo vas LJ povozili. Srčno pa verjamem , da bi rad tudi ti videl mesto Maribor, tako lepo urejeno kot je LJ. ...prikaži več Tudi jaz . Stvar je zelo zelo in še enkrat zelo enostavna in preprosta. Najdite si Jankoviča za župana in ne verjemite strankam, ki ga iščejo namesto vas, najdejo pa same zahojence ala Kanglca. Pa on če bi bil pošten , bi že pri prvem strojelomu na žičnici dal odpoved, kajti to se strojnemu tehniku ne sme zgoditi !!!!

  • Žurnalček 12:36 06.december 2011.

    Zakaj sem pa jaz zadel pred 2 meseci 30% ZJ. Ja zato ker je bedak tisti ki gleda TV prenos dogajanja pred njegovo hišo! Sam čez okno so moral pogledat , pa bi jim bilo vse jasno! Namesto da bi ...prikaži več bili tiho in se pokrili z ušesi sedaj delajo in pletejo najrazličnejše razloge in momente v svoje opravičilo. No teli so še dober , Makaroviću pa žali vse volivce , zato ker se njumu v jj riti ni prej posvetilo!