Slovenija
15 ogledov

Začela se je Fešta

Festival Fešta se je začel v Kolpernu s projekcijo kratkih tekmovalnih filmov. ( Žurnal24 main
Fešta. Danes ob 20. uri nagrade najboljšim filmom na festivalu športnega filma.

Jesenice. Včeraj se je začel prvi festival športnega filma Fešta. V tekmovalnem sporedu festivala se meri 11 kratkih amaterskih športnih filmov. Filmarji tekmujejo za nagrade v treh kategorijah – profesionalnih producentov, amaterskih producentov in s filmi, posnetimi z mobilnim telefonom.

Žirija in YouTube
V prvih dveh kategorijah bo zmagovalca izbrala žirija, v tretji kategoriji pa bodo odločali obiskovalci spletnega omrežja YouTube, ki bodo favoritom podelili največ podpore.

Osrednji del tekmovanja se bo odvijal danes zvečer v dvorani kina Železar, po predstavitvi filmov Odpleši svoje sanje: Na ulici, Odpleši svoje sanje 3 in Mož, ki je premagal Amazonko, pa bodo ob 20. uri podelili nagrade najboljšim kratkim amaterskim športnim filmom.

Tekmovalne filme je za festival izbral Zoran Smiljanič, znani slovenski stripar, filmofil in publicist. Feštin kipec, ki so ga za festival izdelali v varstveno-delovnem centru v Kranju, bo dobil najboljši med kratkimi športnimi filmi po izboru žirije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.