Slovenija
6168 ogledov

Začelo se bo že danes popoldne ...

Poletni dež
Se bo poletje poslovilo?

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme. "Zapihal bo jugozahodni veter," pišejo pri Agenciji za okolje. "Popoldne bo predvsem v zahodnih krajih več oblačnosti, pričele bodo nastajati krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija."

Jutri bo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. "Popoldne bo ponekod zapihal severni veter, pozno zvečer na Primorskem šibka burja," pišejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija."

V sredo spet lepše

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zjutraj predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pretežno oblačno. "V četrtek bo pretežno jasno in spet topleje," še napovedujejo pri Arsu. "Na Primorskem bo oba dneva pihala šibka burja."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

morje klop vreme obala Slovenija Nekateri trdijo, da bo torek prinesel konec poletja, je to res? Megla Ohladilo se bo Slovenija Poletje se približuje svojemu koncu

Nad Alpami in osrednjo Evropo se bo zadrževalo šibko območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo naše kraje prešla šibka vremenska fronta.

"Prevladovalo bo sončno in suho vreme," napovedujejo pri Arsu. "Predvsem v soboto se bo možnost padavin nekoliko povečala. Najvišje dnevne temperature bodo povečini med 25 in 30 stopinj Celzija."

Konec hude vročine

Vremenski portal Cikon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da se je nenavadno dolg vročinski val v notranjosti Slovenije zaključil v soboto, na Primorskem pa se bo v torek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • straniscar 09:44 13.avgust 2018.

    Njprej govorite o tem, da se poletje poslavlja, potem pa da bo spet nekoliko topleje. Saj ne vem, ali je tudi na vas udarila vročina!