Slovenija
3853 ogledov

Začelo se je: Kolone avtomobilov; če ni nujno, ne odhajajte na cesto

Kolone na avtocesti Ptuj
1/5
Žurnal24 main
Na slovenskih cestah, še zlasti v smeri proti Hrvaški, je tudi ta konec tedna pričakovati zgoščen promet in zastoje.

Poleg turistov, ki se bodo pomikali proti morju na dopust, pa bo napoved sončnega in vročega vremena na tretjo soboto v juliju na pot zvabila tudi dnevne izletnike. Tudi zato je na cestah pričakovati več pločevine.

Po dnevih nekoliko hladnejšega vremena, kot je pričakovano za julij, se že ta konec tedna po napovedih vremenoslovcev obeta suho, sončno vreme. Temperature se bodo ponovno dvignile nad 30 stopinj Celzija.

Tudi prihodnji teden bo prevladovalo sončno in vroče vreme, v gorskem svetu pa nevihte niso povsem izključene. Najvišje temperature bodo okoli 33, na Primorskem do okoli 35 stopinj Celzija, tam bodo ob šibki burji tudi jutranje temperature dokaj visoke. Trenutno kaže, da bo proti koncu prihodnjega tedna še nekoliko bolj vroče, objavlja Agencija RS za okolje.

zastoji kolone ceste | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Sončno vreme bo verjetno botrovalo še večji gneči na cestah, saj se bodo na pot podali tudi dnevni izletniki in vikendaši. Promet se je zgostil že v petek, zastoje pa je pričakovati tudi danes. Kolone je kot običajno pričakovati pred predorom Karavanke, po ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti, na obalnih cestah ter pred mejnimi prehodi s Hrvaško.

Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Starod, Vinica, Metlika, Dobovec in Zgornji Leskovec.

Na prehodu Starod osebni avtomobili na izstop iz države čakajo od eno do dve uri, dve uri čakajo tudi na prehodu Leskovec.

Okoli ene ure je tako za vstop v Hrvaško kot za vstop v Slovenijo treba čakati na prehodih Sečovlje in Dragonja.

Na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastaja zastoj v dolžini okoli sedem kilometrov.

ost promet z zastoji je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici, na cestah Šmarje-Dragonja, Izola-Strunjan in Seča-Sečovlje ter na cestah proti mejnima prehodoma Starod in Jelšane.

Kolone na avtocesti Ptuj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 8
  • Laznivi 11:50 20.julij 2019.

    Kdaj bo ta bananadrzava ugotovila da je v danasnjem casu treba imeti avtoceste in da kozje steze ne zadostujejo ze dolgo casa.

  • Janez707 09:19 20.julij 2019.

    Vsem, ki rinejo na hrvaško zaračunat dodatno takso 5.000 EUR kot nadomestilo za rabo slovenskih cest.

  • Snežinko 09:10 20.julij 2019.

    "Nekoliko hladnejšega julija?" A se hecate? Temperature okoli 28 do 30 stopinj (kot so bile do sedaj) so čisto normalne za julij. Nenormalne so tiste s 35 in več. Ne pišite traparij, prosim lepo.