Slovenija
52633 ogledov

Začelo se je: Močan veter odnesel streho, prevrnil drog in drevesa

Drog javne razsetljave Zurnal24 foto
Močan veter povzroča preglavice v prestolnici, prizanesel ni niti drugim krajem.

Močan veter pred prihodom neviht in neurij, ki so napovedana za danes popoldne in petek zjutraj, povzroča kar nekaj preglavic.

Močan veter je v BTC City Ljubljana prevrnil drog javne razsvetljave. V dogodku k sreči ni bilo poškodovanih oseb ali stvari.

Drog je prevrnilo tudi pri Žalah. 

Prevrnjen drog pri Žalah | Avtor: Bralka Bralka

Nevihtni veter z močnimi sunki težave povzroča tudi pešcem in kolesarjem, obenem pa podira drevesa. Na Dolenjski cesti pri strelišču se je podrlo drevo, nam je sporočila bralka.

Dolenjska cesta pri strelišču | Avtor: bralka bralka
Veter v Ljubljani | Avtor: Bralka Bralka

Težave z močnim vetrom pa se pojavljajo na obronkih Ljubljane, kot tudi na Gorenjskem. V Kranju je pod sunki vetra padla streha stanovanjskega objekta.

 | Avtor: Facebook skupina Radar Kranj z okolico Razdejanje v Kranju. Facebook skupina Radar Kranj z okolico

Močan veter je povzročil precejšnjo škodo tudi v Logatcu. Gasilci PGD Spodnji Logatec so sporočili, da je odkrilo več streh, prišlo pa je tudi do izpada sistema na regijskem centru za obveščanje. "V primeru potrebe po naši pomoči nas obiščite v našem gasilskem domu, kjer bomo za vas zagotovili ustrezno pomoč," so pozvali občane in dodali, da so njihove ekipe že na terenu.

Agencija RS za okolje je zaradi nevarnosti neviht za večji del države prižgala oranžni alarm. "Glavna nevarnost bodo predvsem močni sunki vetra in krajevno tudi močnejši nalivi. Močan veter zahodnih smeri se lahko pojavi tudi ob naši obali, zato svetujemo spremljanje radarske animacije. Prihod neviht bo zaradi okrepljenega vetra hiter," svarijo meteorologi. 

Sporočili so izmerjene najmočnejše sunke vetra, ki so posledica prehoda nevihtne linije. Na merilni postaji Ljubljana-Bežigrad je hitrost sunkov presegla 102 km/h, kar je nov rekord.

Nevihte bodo po napovedih prenehale v petek dopoldne.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Ender3 16:37 18.avgust 2022.

    Takle imamo, nič ne moremo upam le, da ne bodo spet golobovi krivi, ker so na dopustu 😎

  • Boschtjan Zupanchich 16:35 18.avgust 2022.

    Kakšno " spemljanje radarske slike" , če je pa crknila njihova internetna stran ??? Sem moral potem na Sat24 gledati.