Slovenija
85073 ogledov

Začelo se je: Občina v popolno zaporo cest

Stari grad nad Smlednikom J. Z.
Ker se ne upoštevajo priporočila in omejitve gibanja, so na občini sprejeli dodatno odločitev za popolno zaporo nekaterih cest, na katerih je dovoljen le še lokalni promet.

Občina Medvode  je od danes vzpostavila popolne zapore nekaterih lokalnih cest in javnih poti. Na spletni strani občine pojasnjujejo, da so se za "prepoved prometa s popolno zaporo" odločili, ker so v zadnjih dneh opazili gibanje velikega števila ljudi na na tamkajšnjih priljubljenih turističnih točkah; na Zbiljah, Smledniku in na območju Polhograjskih dolomitov.

Aleš Hojs Slovenija Kmalu bi lahko bilo prepovedano iti v drugo občino

Zbiljsko jezero | Avtor: P.K. P.K.
"Ker se s tem ne upoštevajo priporočila in omejitve gibanja, smo sprejeli dodatno odločitev za popolno zaporo nekaterih cest v občini, na katerih je dovoljen le še lokalni promet. Vzpostavljen bo tudi nadzor nad upoštevanjem popolnih zapor, kršitelji pa bodo kaznovani," so zapisali. 

 

Popolna zapora se vzpostavi na naslednjih cestah: 
LC 251081 (Sora - Osolnik - Hrastnica)
JP 751401 (Zbilje 43 - jezero)
LC 251091 (Sora - Topol)
JP 751403 (Zbilje 47a  - križišče pri jezeru)
JP 751252 (Smlednik 9 - Stari grad)
LC 251101 (Preska - Tehovec - Suše)

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 7
  • tudbognasvečnereši 12:34 22.marec 2020.

    Bravo občina, sem iz Medvod, in to podpiram. Zato ker ti ljudje ne hodijo na te točke, ampak se vozijo z avti, potem pa gredo za 10 min v gozd.Medvoščani hodimo ne te polhovgrajske točke peš že od doma, brez ...prikaži večz avta. Prišleki bi pa tudi lahko parkirali kje, kjer je to dovoljeno ne pa da z avto vozijo v gozd. Na zapornih tablah lepo piše da je promet dovoljen samo za stanovalce tistega dela, vendar se "tujci" na to lepo požvižgajo. Ravno včeraj sem samo v gozdu za tablo naštel 15 vozil,

  • anonimni 00:29 22.marec 2020.

    Za zbilje in Smlednik še razumem ampak za polhograjske dolomite pa ne. Saj so zdravniki priporočili gibanje v naravi.

  • Lion007 10:37 21.marec 2020.

    Pa so imeli primerno varnostno razdaljo? Če so jo, dela občina dodaten kaos. Groza.