Slovenija
15538 ogledov

Začelo se je, prihajajo tri nevihtne celice

Arso
Močnejša nevihta se bliža zahodni obali Istre.

"Močnejša nevihta se bliža zahodni obali Istre! Tudi ob naši obali pričakujemo močnejše sunke vetra, naliv, lahko pada manjša toča," je na Twitterju objavil Arso. Dodali so še, da sta dve novi nevihtni celici nastali v notranjosti Istre.

Kot kaže radarska slika padavin so se nevihtne celice združile in so po sliki, ki je na voljo ob dveh, že nad Koprom in okolico. 

"Čeprav bo glavnina neviht šla južneje proti jugu, jugozahodu Istre (kjer bo najhuje) lahko vseeno pričakujemo kako presenečenje," so zapisali pri portalu neurje.si. Za zahodni in osrednji del države je zaradi neviht sicer izdano rumeno opozorilo, to je po rdečem in oranžnem tretja stopnja opozorila.

Radarsko sliko gibanja neviht si lahko pogledate na tej povezavi.

Jutri bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu bodo nastale plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, šlo naj bi čez trideset stopinj Celzija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.