Slovenija
7330 ogledov

Začelo se je: Silovit veter in nalivi dosegli Ljubljano

Nevihta v avtu Profimedias
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile: Državo so zajele silovite nevihte z močnim vetrom.

Iz smeri Italije je severozahodno in del zahodne Slovenije zajel nevihtni sistem z dežjem. Na območju Furlanije je na južnem robu nevihtnega sistema nastala močna supercelična nevihta s točo, silovitimi sunki vetra in močnimi nalivi. Omenjena celica je na srečo do Slovenije popolnoma oslabela.

Sistem neviht se bo v prihodnjih urah pomikal preko Slovenije, proti vzhodu. Na južnem robu nevihtnega sistema v prihodnjih urah razvijajo močnejše nevihte z nalivi, silovitimi sunki vetra in točo. Močnejše nevihte bodo so možne predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji.

V drugem delu poslabšanja, popoldan in zvečer, bodo močne nevihte lokalno možne predvsem v jugozahodni in južni Sloveniji (Primorska, Notranjska). Nevihtni sistem se bo pomikal iz smeri severne Italije, preko Jadrana, v smeri Primorske in hrvaške Istre, Kvarnerja, kasneje pa tudi do Dalmacije. Lokalno so možni močni nalivi, silovit nevihtni piš in toča!

Razvoj in gibanje neviht spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri umiritev vremena

Jutri bo večinoma sončno, napovedujejo na Arsu, popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 29 stopinj.

Tudi v nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne je zlasti v gorskem svetu možna kakšna ploha.

Napoved od 5. do 10. avgusta

Na Arsu napovedujejo, da bodo v prvi polovici prihodnjega tedna dopoldnevi večinoma sončni, popoldne pa je vsak dan možna kakšna ploha ali nevihta. Verjetnost za padavine bo še nekoliko večja v drugi polovici obdobja. Najvišje temperature bodo do srede med 25 in 30 stopinjami, nato se bo predvidoma nekoliko ohladilo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.