Slovenija
6131 ogledov

Kolona dolga že 7 kilometrov, policija opozarja dopustnike iz Hrvaške

pic
Policist opozoril, da ne bodo popuščali, pazljivo torej, kdaj se vraćate domov s Hrvaške.

Začelo se je, ponekod se končujejo počitnice, druge pregnala vreme ali pa slaba epidemiološka slika po Evropi, tretji se na vse to ne ozirajo in se kljub temu odpravljajo na počitnice. Skratka, pred nami je še edobremenjeni vikend v tem sicer nenavadnem poletju, zato je pričakovati zelo visoko gostoto prometa na slovenskih cestah.

K povečani gostoti prometa v smeri od mestnih središč proti turističnim krajem in obali ter v nedeljo v obratno smer lahko pripomore vreme, ki bo ves vikend sončno in vroče. Kljub temu pa bo več zastojev na meji in cestah predvidoma povzročil tudi nadzor prometa in potnikov zaradi novega koronavirusa.

  • Prometno  - informacijski center trenutno sporoča o gneči v obratni smeri, pri vstopu v Slovenijo pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije je že sedem kilometrov dolga kolona. Občasno zapirajo predor Karavanke v smeri Slovenije. Zastoji tudi na gorenjski avtocesti na izvozu Lesce iz smeri Ljubljane ter na cesti Lesce - Bled.

Opozarjajo, da se končujejo počitnice v delu Nizozemske, poleg tega pa se izteka zadnji vikend pred uvedbo 14-dnevne karantene ob vstopu slovenskih državljanov iz Hrvaške v Slovenijo.

  • Na mejnem prehodu Dragonja je treba za vstop v Slovenijo čakati pol ure, enaka čakalna doba je na Sečovljah, na Jelšanah in na Gruškovju se trenutno za vstop v našo državo čaka eno uro, z izstop pol ure. 

K povečani gostoti prometa v smeri od mestnih središč proti turističnim krajem in obali ter v nedeljo v obratno smer lahko pripomore vreme, ki bo ves vikend sončno in vroče. Kljub temu pa bo več zastojev na meji in cestah predvidoma povzročil tudi nadzor prometa in potnikov zaradi novega koronavirusa.

Slovenci, ki so še na Hrvaškem, se lahko, kot je znano, brez karantene vrnejo do ponedeljka do polnoči.  Sicer je vlada čas za vrnitev v domovino raztegnila do vključno ponedeljka, da bi tako preprečili gnečo na mejah.

Robert More, višji policijski inšpektor iz Uprave uniformirane policije, je v oddaji 24ur zvečer povratnike s Hrvaške opozoril, naj ne čakajo na zadnji dan, ko bodo še lahko vstopili v državo brez karantene, ampak naj svojo pot prilagodijo razmeram na cestah, ter se pred tem pozanimajo o stanju na mejnih prehodih. Tistim, ki bodo lovili zadnje trenutke in bi lahko obtičali na mejnih prehodih po izteku roka pa policist sproroča, da ne bo gledanja čez prste. "Vlada je določila skrajni datum in v tej fazi  res apeliramo na potnike, naj ne čakajo do zadnjega trenutka, saj bodo tisti, ki bodo po polnoči obtičali na meji zaradi  kakršnihkoli okoliščin, prejeli odločbo o karanteni," je policist povedal v sinočnji oddaji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar praufo
    praufo 14:56 22.avgust 2020.

    vzev, virusi so vsak dan bolj pametni, sploh če nas govorci v to prepričajo, potem dobijo še večji zagon, virus fašeš samo če se družiš v večji skupini, tam pod 10 ni problem ... jah to je nova logika, kaj ...prikaži več čmo ... propisi su propisi al pa ... globa, pa karantena, skratka jebeno

  • vzev 11:59 22.avgust 2020.

    Drugače pa se lahko tisti, ki zamudijo rok, vrnejo v Slovenijo čez Madžarsko. Ker Madžarska še ni zaprla meje s Hrvaško. JJ pa seveda ne bo zaprl meje z Madžarsko.

  • vzev 11:05 22.avgust 2020.

    Saj veste, to je izredno pameten virus. Takega še svet ni videl. Ta virus pozna uro in datume. Virus je tako izredno pameten, da točno ve, kdaj je prišel nov dan in te okuži. Drugače pa nisi v nevarnosti. Ni ...prikaži več važno če zadnjo uro stojiš v koloni, okužen si lahko samo takrat, če je ura pretekla 0:00, prej pa te verjetnosti ni. Isto virus pozna ali imaš v tujini nepremičnino ali ne. Ker če jo imaš se ne moreš okužiti.