Slovenija
24 ogledov

Začetek postopka za razrešitev ravnatelja OŠ Deskle

Zloraba Profimedias
Na predlog inšpektorata za šolstvo in šport je svet zavoda Osnovne šole Deskle začel postopek za razrešitev ravnatelja Vojka Simčiča, so danes sporočili iz šole.

Ravnatelj OŠ Deskle Vojko Simčič je malomarno opravljal dolžnosti in ni dosledno izvrševal nalog, ki so predvidene z zakoni in drugimi predpisi, ter vsem učencem v prostorih šole tudi ni zagotovil varnega in spodbudnega okolja, zaradi česar so v zavodu nastale hujše posledice, so ugotavili  inšpektorji Inšpektorata RS za šolstvo in šport. Predlagali so razrešitev ravnatelja, svet zavoda je predlogi sledil.

Ravnatelj sklepa sveta zavoda še ni dobil in ga zato ne more komentirati. Po nalogu inšpektorja ima do konca meseca čas, da odgovori na postavljene zahteve. "Tega je veliko, trije obsežni sklopi so, zato bi rad imel dovolj časa, da nanje primerno odgovorim," je povedal Simčič. Sam se ne počiti krivega za dogajanje, zato ni razmišljal o odstopu. "Odstopil bi le zato, da bi delo na šoli ponovno potekalo nemoteno, saj je dogajanje za šolo in delo na njej zelo moteče," je še dejal Simčič.

Na Osnovni šoli Deskle je prišlo do medvrstniškega nasilja, ki je nedavno odmevalo tudi v medijih. Ob tem so nekateri opozorili, da ravnatelj ob primeru nasilja ni ukrepal, kot bi moral. Dečka, ki naj bi ga sošolci pretepli, so že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa bo plačala kanalska občina.

Komentarjev 4
  • dragec 09:02 28.januar 2015.

    Ksenofobični starši, zdaj jim je kriv ravnatelj.

  • jankop 08:35 28.januar 2015.

    Ja seveda sedaj je ravnatelj kriv ker so se otroci stepli.Starše bi trebalo kaznovati ker so tako lepo vzgojili otroke ne pa metat krivdo na vse druge,

  • hubertfast 11:36 27.januar 2015.

    Sramota da se to dogaja pri nas