Slovenija
31 ogledov

Začetek selitve urgence v prenovljene prostore

Mariborska urgenca Žurnal24 main
Ambulante iz drugega dela urgence selijo v prvi del, ki je že obnovljen.

Urgenco v V UKC Maribor, bodo konec tedna začeli seliti v nove prostore. Zato bodo začasno spremenili in uredili vhod za bolnike in obiskovalce v novi del urgence.

Novi urgentni center so v Mariboru začeli graditi v začetku preteklega leta. Celotna prva faza  izgradnje novega urgentnega centra, ki je vredna 13,3 milijona evrov, naj bi bila končana do sredine septembra. Te dni se zaključuje obnova prvega dela novih prostorov, zato bodo vanje preselili ambulante iz drugega dela, da bodo lahko začeli obnavljati še te.

Urgenca med gradnjo deluje nemoteno

Novi center namreč gradijo na lokaciji obstoječih prostorov urgentne službe, ki tudi v času gradnje nemoteno deluje. Zato je gradnja za izvajalce urgentne službe velik logističen zalogaj.

Na kirurškem delu urgence letno oskrbijo 42.000 ljudi, internistika okoli 18.000 oseb na leto, služba zdravstvenega doma pa še 35.000. Z združitvijo vseh treh služb v novi urgentni center si po besedah predstojnika urgence Romana Koširja želijo doseči predvsem bolj funkcionalno enoto, s čimer bodo med drugim povečali tudi hitrost oskrbe bolnikov.

Urgentni center UKC Maribor je del mreže urgentnih centrov, ki jih po vsej Sloveniji načrtuje ministrstvo za zdravje in je sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prvi takšen center so odprli lani v Brežicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.