Slovenija
13186 ogledov

Začetek tedna še nadpovprečno topel, nato se obeta preobrat

sneg Saša Despot
Januar nadpovprečno topel, šele začetek februarja bi lahko prinesel ohladitev in sneg do nižin.

Nadpovprečno tople zimske temperature nas bodo spremljale tudi v začetku tedna. Najnižje jutranje temperature bodo po napovedih meteorologov agencije za okolje okoli 0, ob morju 4 stopinje Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija.

Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju, sicer bo pretežno jasno.

V januarju bodo tako očitno še naprej vztrajale nadpovprečno tople temperature. Meteorologi agencije za okolje so v petek že izračunali, da je bila "povprečna januarska temperatura do zdaj večinoma od 2 do 4 °C nad dolgoletnim povprečjem". Pri tem pa še izpostavili: "Resnični si lahko le želimo ohladitve in daljšega obdobja hladnejšega, če ne mrzlega vremena, kajti sicer se nam na pomlad spet obeta kakšna hujša pozeba, saj bodo rastline po tako mili zimi pohitele!"

Hladni zrak bo od severa začel nad Atlantikom in zahodno Evropo po napovedi agencije za okolje prodirati južneje šele sredi prihodnjega tedna in šele takrat bo nekaj upanja za bolj zimske temperature tudi pri nas.

Bo februar prinesel sneg do nižin?

V torek bo tako na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugod pa bo delno jasno. Oblačnost se bo nato v sredo razširila nad večji del Slovenije, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. Pihati bo začel jugozahodni veter. Popoldne bo ponekod v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

V začetku februarja v četrtek pa bo oblačno s padavinami, šele zvečer in v noči na petek se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije predvidoma spustila do nižin.

Komentarjev 3
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 19:04 28.januar 2018.

    pa dejte širit laži k ste že dvakrat falil u polno, bebci

  • aleksander20 18:39 28.januar 2018.

    še za nazaj neznate napovedat kaj še za naprej