Slovenija
29 ogledov

Zadavil jo je s svileno ruto

Danilo Žorman (Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
Sojenje. Obtoženi Danilo Žorman umor v masažnem salonu zanika. Najdene njegove biološke sledi.

Maribor. Štiriinštiridesetletni Danilo Žorman je včeraj na Okrožnem sodišču v Mariboru zanikal, da bi novembra lani v stanovanju na Vodnikovem trgu umoril 55-letno Branko Sever, ki naj bi tam opravljala erotične masaže. “Nenehno je govorila, da pred nekom beži,” je zatrjeval obtoženi in dejal, da ga je tisti dan pričakala v spodnjem perilu, a sam ni želel storiti ničesar, zato je odšel.

Vendar so bile tako na vratu pokojne kot na papirnatih brisačah, ki jih je žrtvi zatlačil v usta, najdene njegove biološke sledi. Obtoženi je žrtev v zadnjih dveh tednih klical več kot 280-krat, večer pred dejanjem pa ji je poslal SMS-sporočilo z vsebino: “Vem, da si s svojim drekačem.” Pri tem je mislil na njenega zunajzakonskega partnerja Milana, ki pa so mu na sodišču popustili živci. “Če bi vedel, da si tak psihopat, bi te sam. Samo eno še zini. Gnoj!” je bruhalo iz njega.

Odvetnik želel razrešitev
Tožilstvo sicer obtoženemu Žormanu očita, da je moril zaradi ljubosumja in maščevanja. Maja bosta zaslišana še sodna izvedenca in Žormanova nekdanja partnerica, do katere naj bi bil nasilen.

Prave komunikacije Žorman ni našel niti z odvetnikom Tomislavom Obersnelom, zato je ta predlagal, naj ga s funkcije razrešijo, vendar sodnica Iva Srednik prošnji ni ugodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.