Slovenija
12 ogledov

Zadnje leto težko, pa tudi uspešno

V panogi se je kriza razmahnila v drugi polovici lanskega leta, pravi Tatjana Fi Žurnal24 main
Trimo Trebnje. Lanski dobiček več kot tri milijone evrov. Letos brez odpuščanj, a z manj zaposlenimi.

V trebanjskem podjetju Trimo so lansko leto sklenili z dobrimi tremi milijoni evrov dobička, skupni prihodek v skupini pa je znašal nekaj več kot 154 milijonov.

“Glede na razmere v našem sektorju pa tudi sicer v celotni Evropi smo zelo zadovoljni z lanskim poslovanjem. Bilo je eno od najtežjih let za Trimo,” je povedala Tatjana Fink, glavna direktorica, in dodala, da letos načrtujejo prihodke na lanski ravni.

“Področje trajnostnih dobrin je v tem času pod dodatnim udarom – predvsem v smislu prestrukturiranja celotnih panog. V tem smislu se tudi sami prilagajamo z novimi produkti,” je pojasnila.

V podjetju sicer izvajajo določene ukrepe, s katerimi bodo racionalizirali in poenostavili procese. “Računamo, da bomo število zaposlenih nekoliko zmanjšali. Ne bomo nadomeščali upokojitev in ne bomo podaljševali nekaterih zaposlitev za določen čas na tistih mestih, kjer zaradi sprememb ni potreb,” je razložila in dodala, da na drugi strani zaposlujejo predvsem prodajne inženirje, pa tudi svoje štipendiste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.