Slovenija
20 ogledov

Zadnji čas za prijavo terjatev

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Upniki imajo le še danes čas za prijavo terjatev zoper gradbeno podjetje SCT.

Terjatve upnikov SCT so konec lanskega septembra skupaj znašale 252,3 milijona evrov, od tega je za 196,7 milijona evrov navadnih terjatev in za 1,5 milijona evrov prednostnih terjatev. Za 44,3 milijona evrov terjatev imajo ločitveni upniki, za 9,8 milijona evrov pa izločitveni upniki.

SCT upnikom s predlagano prisilno poravnavo ponuja zmanjšanje navadnih terjatev za 60 odstotkov in odlog plačila preostanka navadnih terjatev za največ 66 mesecev ter obrestovanje preostanka navadnih terjatev po letni obrestni meri v višini enega odstotka. Za imetnike prednostnih in zavarovanih terjatev prisilna poravnava, če bo potrjena, ne bo učinkovala.

Finančni učinek predlagane prisilne poravnave znaša 87,2 milijona evrov iz naslova zmanjšanja navadnih terjatev. Iz naslova finančnega učinka prisilne poravnave bodo tako oblikovani lastni viri družbe v višini 98,1 milijona evrov. Za ta znesek se bo povečal kapital družbe. Poleg tega bo družba oblikovala za 65,4 milijona evrov dolgoročnih virov iz naslova odloga poplačila obveznosti.

SCT bo z ukrepi finančnega prestrukturiranja, ob pogoju pravnomočno potrjene prisilne poravnave, v celoti odpravil insolventnost, ki jo je razglasil 30. decembra lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.