Slovenija
2 ogledov

Zadovoljni z dosedanjim delom

slovenija 13.03.13, Erjavec, Luksic, Bratusek, Virant, koalicija, levica, podpis Anže Petkovšek
Bratuškova verjame, da bodo državljani kmalu čutili pozitivne učinke dela vlade.

"Kljub temu, da so programi koalicijskih partneric različni, smo vedno uspeli najti kompromise za dobre rešitve za Slovenijo," je na skupni novinarski konferenci prvakov koalicije dejala premierka Alenka Bratušek. Skupno vodilo vlade je socialna in gospodarsko uspešna Slovenija, pravi premierka in zagotavlja, da bo to njihova zaveza tudi v prihodnje.

Zadovoljna s poročilom Bruslja

Za aktualno vlado je osem mesecev dela in v tem času so po njenem mnenju naredili največ, kar so lahko. Njihovo delo po besedah Bratuškove potrjuje tudi današnje poročilo iz Bruslja.

"Vlada čisti okostnjake"

"Iz omar je padlo veliko okostnjakov, v preteklosti se je nabralo veliko nesnage, na tej vladi pa je, da to čisti," pa je dejal prvak DL Gregor Virant. Po njegovih besedah to ni bilo preprosto in je zato vlada morala velikokrat prinašati slabe novice in sprejemati nepopularne ukrepe.

Virant ocenjuje, da se bo morala koalicija natančno dogovoriti za program za preostalo obdobje mandata. Poudaril je, da bo konsolidacija javnih financ v prihodnosti morala potekati brez zviševanja davkov, čim bolj bo treba misliti na mlado generacijo ter na konkurenčnost gospodarstva.

Erjavec optimističen

Po mnenju predsednika DeSUS Karla Erjavca bo morala vlada razmisliti, katere ukrepe bo sprejela za zagon gospodarstva. Pri tem priznava, da jih čaka še nekaj težkih orehov, na primer zakon o Slovenskem državnem holdingu in umestitvi Kada, odločitev, katera strateška podjetja bodo privatizirali, in kakšna je gospodarska vizija Slovenije. A je prepričan, da koalicija to zmore, zato je optimističen.

Dejal je tudi, da marca letos, ko je bila vlada potrjena v DZ, v Evropi in domači javnosti niso verjeli, da lahko ta uspe preprečiti prihod trojke. "Danes je jasno, da ta vlada lahko uspe," je povedal in dodal, da tudi poročilo Evropske komisije potrjuje, da so "na pravi poti".

"Vlada naj zdrži še dve leti"

Predsednik SD Igor Lukšič pa se je Bratuškovi v imenu koalicije zahvalil, da je v tem času naredila veliko delo. Po njegovem mnenju je sedaj pomembno, da vlada zdrži še dve leti in da dela po zastavljenih prioritetah.

Komentarjev 7
  • privat 14:38 25.november 2013.

    že čutimo..če so za vas pozitivni učinki lahkota ,žeja ,skrbi,duševne stiske..resnično hvala za tako delo vlade!

  • francek 06:29 16.november 2013.

    Lastna hvala se pod mizo valja, tovariši!

  • Kranjica 22:20 15.november 2013.

    Te izjave so iz dneva v dan bolj telebanske. Ali je povišan DDV pozitivni učinek? Ali je nov premičninski davek pozivitni učinek? Ali so nižje štipendije pozitivni učinek? Ali so znižani socialni transferji pozivitni učinek? Mar res misli , da ...prikaži več so državljani Slovenije umsko zaostali?