Slovenija
27 ogledov

Žaganje direktorja

Pavel Škofic, direktor leškega letališča, se ne boji, da bi mu uspešno dokazali Žurnal24 main
Zamenjava. Uporabniki leškega letališča soglasno za zamenjavo direktorja.

Upravni odbor (UO) javnega zavoda Alpski letalski center (ALC) Lesce je predlagal zamenjavo direktorja leškega letališča Pavla Škofica, ki odstopiti sicer ne namerava, za vsako ceno ostati pa tudi ne.

Na četrtkovi seji UO je odstopil njegov predsednik Jakob Demšar (o tem smo pisali v petkovem Žurnalu24, op. p.), drugi člani ostajajo, UO pa je predlagal zamenjavo direktorja Škofica. Z njo se po besedah Štefana Žargija, enega od članov mediacijske skupine in člana Aerokluba ALC Lesce, strinjajo vsi uporabniki letališča, saj menijo, da je bil glavna ovira sporazumevanja prav direktor.

“Onemogočil je klub in tudi jadralno letenje vseh preostalih letalcev ter odvrnil tuje turiste, zaradi česar je škode za okoli 200 tisoč evrov,” je pojasnil Žargi. Zanikal je izjave, da je bila mediacija neuspešna, kajti ta sploh ni bila končana. “Bila je blokirana s strani občine in javnega zavoda, zato je to čisto sprenevedanje,” je dodal.

Župan še molči
Cunami, ki je zavel nad leškim letališčem, bo poleg omenjenih zamenjav počistil tudi znotraj leškega aerokluba, kajti na skupščini, najpozneje v enem mesecu, bodo predlagali zamenjavo zdajšnjega vodstva. Predlogi novih kandidatov so znani, a jih Žargi še ni želel razkriti.

Radovljiški župan Ciril Globočnik predlagane zamenjave Škofica še ni želel komentirati, o Demšarjevem odstopu pa je dejal, da danes pričakuje njegovo odstopno izjavo, potem pa bodo sledili ustrezni postopki v občinski upravi in občinskem svetu. Škofica predlagana zamenjava ni presenetila, saj jo je, kot je povedal, pričakoval.

“Razlogov za mojo zamenjavo je cel kup, a uradno nimam še nobenega. Na mestu direktorja ne želim več vztrajati, saj nisem pripravljen sprejemati tveganj in delati nezakonito. Ostal bi le pod pogojem, da dobim trdna zagotovila, da se bo delalo po predpisih,” je povedal Škofic, ki se tega, da bi mu nepravilnosti tudi dokazali, ne boji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.