Slovenija
5 ogledov

“Zagovarjajo potuho!”

Člani RCI pripravljajo celovito rešitev za ureditev razmer v naseljih Žabjak in Žurnal24 main
Amnesty International. Mesojedec jim očita, da so v poročilu pristranski.
Odgovor Al
Jamčijo. “Pri svojem delu se držimo objektivnosti, neodvisnosti in verodostojnosti – na podlagi večletnega dela zanje jamčimo s kakovostno vsebino poročil ter ne nazadnje s svojim imenom,” so na Mesojedčeve očitke odgovorili pri Amnesty International Slovenije.

Novo mesto. Silvo Mesojedec, predsednik Regijske civilne iniciative (RCI) za reševanje romske problematike, se po v petek objavljenem letnem poročilu Amnesty International (AI) sprašuje, ali za to organizacijo ne velja zaveza nepristranskosti.

“Njihova poročila, ki jih o romski problematiki v Sloveniji posredujejo svetu, so namreč popolnoma neresnična in zavajajoča, saj nikoli niso kritični do romske populacije, in prebivalcev, ki z njo živimo ob romskih naseljih, nikoli ne povprašajo o naši plati zgodbe,” je povedal Mesojedec.

Letno poročilo o romski problematiki iz leta v leto zgolj prepisujejo.
Silvo Mesojedec, RCI za reševanje romske problematike

Kriva je podpora
Mesojedec meni, da bi v poročilu ob navedbah verbalnega in fizičnega zastraševanja ter sovražnega govora, ki naj bi ga bili deležni Romi, AI morala omeniti tudi nasilje, ki ga Romi izvajajo nad drugimi prebivalci. “AI le zagovarja neskončno potuho, ki jo Romi od države in občine dobivajo s socialnimi podporami in drugimi oblikami pomoči, in so tako na tem področju v primerjavi z drugimi, na primer brezposelnimi državljani privilegirani,” je prepričan Mesojedec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.