Slovenija
69 ogledov

Zahteva 120 tisoč evrov

Objavljamo načrt območja vplivanja, ki so ga pripravili ob začetku obnove hotela Žurnal24 main
Mojmir Kovač, prvi sosed hotela Kempinski Palace, vztraja pri zahtevi za odškodnino. Med obnovo hotela naj bi njegovi hiši nastala škoda.
 

120

Tisoč evrov odškodnine zahteva prvi sosed hotela Kempinski Palace

“Odločili smo se organizirati sestanek s Kraškim zidarjem, Zavarovalnico Triglav, Istrabenzom kot investitorjem ter prvim sosedom hotela Kempinski Palace,” nam je v petek povedal odvetnik Istrabenza Janez Starman. “Poskušali bodo razčistiti dileme zavarovalnice, ki se za poplačilo škode gospodu Kovaču ni odločila, nato lahko v zadevo vstopi še moja stranka – Istrabenz kot investitor,” dodaja. Sestanek bo 26. februarja.

Škoda na hiši ocenjena
Kot smo že pisali, si Mojmir Kovač, prvi sosed hotela Kempinski Palace, že dalj časa prizadeva za povrnitev škode, ki je med obnovo hotela po njegovih trditvah nastala na hiši, v kateri živi. Podjetje Uretek je, kot razkriva, škodo na hiši ocenilo na 40 tisoč evrov. Starman pa pravi, da družina zahteva še po deset tisoč evrov na člana zaradi trpljenja, ki so ga bili deležni med večletno obnovo hotela. V hiši sicer živi osem družinskih članov. “Za dodatne zahtevke smo se odločili po nasvetu odvetnika,” pojasnjuje prvi sosed hotela.

 

Ustavili dela

Zbiralniki za vodo. Pred dnevi je Okolje Piran v bližini hiše Mojmirja Kovača začelo graditi še zbiralnika za meteorno vodo. Ne glede na to, da so v tem občinskem javnem podjetju sprva trdili, da soglasja za gradbena dela ne potrebujejo, so po protestih Kovačeve družine dela ustavili, na ogled je prišel tudi sodni izvedenec. Po pomoč pa so se obrnili tudi na gradbeno inšpekcijo.

Družba Istrabenz Turizem je sicer dobila dva zahtevka krajanov za povrnitev škode, nastale pri obnovi in dograditvi Palacea. Potek gradnje je bil zavarovan s strani izvajalca Kraškega zidarja, zato je prijavi občanov obravnavala njegova zavarovalnica in Kovačev zahtevek ocenila kot neutemeljen. Zahtevku drugega krajana, ki prav tako kot Kovač živi zunaj območja vpliva del, pa so ugodili.

Kovač bi z Istrabenzom
In kaj pričakuje Kovač od sestanka prihodnji teden? “Upam, da je to prvi korak k dogovoru o povračilu škode; čeprav pravzaprav ne vem, zakaj me vabijo na sestanek z zavarovalnico in Kraškim zidarjem. Dejstvo je, da jaz z njimi nimam nič, pač pa le z investitorjem, on je tisti naslov, na katerega se obračam,” pojasnjuje.

Izločili so jih že na začetku
Kovač je sicer prek sodišča že poskušal doseči, da bi v območje vpliva gradbenih del pri obnovi in dograditvi hotela Palace vključili tudi hišo, v kateri stanuje, a je pravdo izgubil. Prav dejstvo, da je izključen iz območja vpliva, načrt je sicer pripravil izvedenec Salko Pivać, pa je razlog, da kot stranka v postopku ni bil vključen v upravni postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja za obnovitvena dela na hotelu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.