Slovenija
16 ogledov

Zahtevajo plače in regres

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
V Tovarni vozil Maribor delavci nadaljujejo stavko. Ta bo trajala najmanj do 11. januarja, saj tudi po današnjih pogovorih vodstvo ni izpolnilo vseh stavkovnih zahtev.

Delavci Tovarne vozil Maribor so zahtevali preostanek novembrske plače, del regresa za letni dopust za leto 2010 in tudi določitev datuma izplačila jubilejnih nagrad, šolnin ter odpravnin že odpuščenim delavcem in odpravnin bodočim upokojencem.

Ker po današnjih pogovorih vodstvo ni izpolnilo vseh stavkovnih zahtev, bo 145 delavcev še naprej stavkalo v prostorih podjetja.

11. januarja, ko naj bi prejeli izplačilo polnih plač in preostanek regresa, se bodo odločali, kako naprej.   

''Zjutraj smo vodstvu dostavili pisna vprašanja, v katerih sprašujemo, kakšna je strategija podjetja za naprej, kdo je novi kupec oziroma strateški partner, kaj je s preostankom dela plač za november, kaj je z neplačanimi prispevki, kako je s plačilom kreditov,'' je za zurnal24.si povedal sekretar sindikata SKEI Podravje Branko Medik.

Ker zamujajočih izplačil niso prejeli do 31. decembra, kot so se dogovorili z vodstvom, so delavci danes začeli stavkati. Tovarna, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov, je v krizi že dobro leto in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.