Slovenija
24 ogledov

"Zahtevamo stečaj!"

Začetek stečaja so predlagali Tomovi delavci, ker druge rešitve za ureditev stat Žurnal24 main
Tom Mokronog. Delavci so sami zbrali denar za sprožitev stečajnega postopka.

Tomovi delavci, ki s prekinitvami stavkajo od konca septembra, imajo dovolj negotovosti in čakanja. V ponedeljek so zbrali potrebnih dobrih 3.700 evrov za plačilo stroškov stečajnega postopka. Predlog za stečaj naj bi vložili jutri, odločitev sodišča pa naj bi bila znana najpozneje prihodnji teden.

Še vedno brez plač
Prejšnji ponedeljek so se stavkajoči delavci in predsednik uprave Bruno Gričar dogovorili, da bo delo steklo, ko bodo dobili nakazane plače. Ker denarja v ponedeljek na računih še ni bilo, Gričar pa se ponedeljkovega zbora stavkajočih ni udeležil, je bila zanje edina rešitev stečaj. “Glede na to, da od uprave nismo dobili nobenih konkretnih odgovorov in da smo iz medijev izvedeli, da imajo skupščino šele 7. decembra, menimo, da je to samo odlašanje in izguba časa,” je pojasnila predsednica Tomovega sindikata Andreja Žago in dodala, da so se za stečaj odločili tudi zaposleni v Slovenj Gradcu, ki pa zahtevajo, naj stroške plača povzročitelj krize.

Kot smo poročali, delavci niso dobili oktobrske, septembrske in dela julijske plače ter regresa za letni dopust, od 1. februarja nimajo plačanih prispevkov, dvomijo pa tudi o nakazilu akontacije dohodnine.

Gladovna stavka?
Gričar, ki se na naše telefonske klice ni odzval, je v dopisu, ki ga je sindikatom poslal v nedeljo v poznih večernih urah, napovedal, da bo gladovno stavkal pred Gorenjsko banko, če se jim ne bo uspelo dogovoriti za sprostitev 160 tisočakov. Naš gorenjski dopisnik je dopoldne pred banko preveril, ali napoved drži, a Gričarja tam ni bilo videti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.