Slovenija
22 ogledov

Zahtevno zbiranje dovoljenj

Ivan Žaberl (levo) in Odon Simonič iz Društva maratoncev in pohodnikov Celje sta Žurnal24 main
Maratonci. V Mariboru bodo za startnino odšteli trikrat več kot v Celju. V Mariboru dobrodelnost.

Celje, Maribor. “Za tradicionalni, 26. ultramaraton Celje in pohod od Celja do Logarske doline, ki bo letos štel tudi za evropski pokal in bo v soboto, 4. septembra, je že več kot 650 prijav. Pričakujemo jih od 800 pa do največ tisoč,” pojasnjuje predsednik Društva maratoncev in pohodnikov Celje Odon Simonič.

Odvisno od dolžine
Startnina, znašala bo od 15 do 25 evrov, bo odvisna od startnega mesta. “Največ jih starta v Lučah, od koder je do Logarske doline le še 18 kilometrov, pa na Ljubnem, v Mozirju in seveda Celju, od koder je do cilja natanko 75 kilometrov,” še pove Simonič.

Drag projekt
Organizacija
. Ultramaraton do Logarske doline je ocenjen na 40 tisoč evrov, maratonce pa bo spremljalo 73 redarjev, 15 policistov in zdravniška ekipa, medtem ko bo Slovenska vojska poskrbela za vso logistiko.

 

V Mariboru dobrodelni
Ker večji del trase poteka po glavni cesti, so posebno skrb posvetili varnosti. “Če se kdo ne bo držal pravil, bo diskvalificiran,” pojasni Simonič. “Zahtevno je tudi pridobivanje dovoljenj, saj maraton poteka po desetih občinah, zato še vedno nimamo vseh,” pove podpredsednik društva Ivan Žaberl. A zapletov ne pričakuje.

Na svoj prvi Eko maraton, ki bo 18. in 19. septembra, pa se pripravljajo v Mariboru. Ta se od celjskega razlikuje tudi po tem, da bo dobrodelen. Tako poudarjajo na Mestni občini Maribor (MOM), ki je partnerica projekta, in v Agenciji sem, ki je glavni organizator. “Za dobrodelni sklad bomo namenili del denarja od prijavnin,” piše na spletni strani organizatorjev. Ni pa navedeno, koliko od 19-evrske startnine bodo odšteli za socialno ogrožene družine. Z MOM pa so nam sporočili, da bo organizator od vsake prijavnine na račun akcije Darujmo s srcem nakazal en evro. Do včeraj se je na maraton prijavilo 210 udeležencev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.