Slovenija
1 ogledov

'Zakaj bi gradili, urgenco že imamo'

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Prvi mož izolske bolnišnice napoveduje, da bodo do konca leta prihranili tri milijone evrov.

Splošna bolnišnica (SB) Izola že ima prostor, namenjen urgenci, le da so v njem druge dejavnosti, meni vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice Anton Krajnc. "Zakaj bi gradili novo, če urgenco že imamo," odgovarja na očitke prejšnje ministrice Zofije Mazej Kukovič, ki smo jih povzeli v včerajšnjem Žurnalu24.

Novi načrti
Preseliti nameravajo specialistične ambulante in endoskopijo, za kar bodo nad prostori urgence zgradili nadzidavo (v vrednosti od štiri do pet milijonov evrov).

Poleg tega bodo zgradili tudi garažno hišo s 1.200 parkirnimi prostori, na platoju pa skupaj z visoko zdravstveno šolo načrtujejo negovalno bolnišnico za od tri do štiri milijone evrov. Projekta se nameravajo lotiti že prihodnje leto.

Varčevanje in odpuščanje
"Pri vseh dozdajšnjih sanacijskih programih za bolnišnico je bila težava ta, da ni bil izveden noben ukrep," meni Krajnc. Kot pravi, namerava sam z varčevalnimi ukrepi in odpuščanjem ter pridobitvijo dodatnega novega programa do konca leta privarčevati tri milijone evrov.

Novi prvi mož bolnišnice predvideva zmanjševanje števila zaposlenih za 120, pri čemer bodo 30 ljudi upokojili, drugo leto pa bodo začeli odpuščanja, predvsem v servisnih službah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.