Slovenija
7022 ogledov

Zakaj je ovadba zoper Počivalška dve leti ležala v predalu?

Boštjan Lindav zajem zaslona
Domnevno sporne posle nekdanjega ministra v Tarči razkrili pred dvema letoma. Ovadba se do konca volitev ni premaknila z mesta.

V sinočnji Tarči je bil gost novi vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Povabii so tudi nekdanjega gospodarskega ministra Zdravka Počivaška, ki se vabilu ni odzval. 

Lindav je na vprašanje, kako težko bo dokazati naklep oškodovanja javnega denarja in zlorabe položaja odgovoril, da je bilo izvršenih več dejanj, ki kažejo na to. Dodal je, da včasih kriminalistične preiskave lahko trajajo dolgo, pri gospodarski kriminaliteti pa sploh, saj gre običajno za velike količine podatkov, listin, ki jih je potrebno pregledati. 

Tudi v tem primeru naj bi ovadba pri vodji NPU-ja stala toliko časa, ker da so popisovali priloge. Voditeljica Erika Žnidaršič je vprašala, ali lahko popis prilog traja pet mesecev, na kar je Lindav odgovoril, da misli, da ne ter da bi bilo potrebno slediti temeljnemu vodilu, da je delo opravljeno čim prej. Dodal je, da je to eden od razlogov, zakaj je kot v. d. generalnega direktorja policije odredil nadzor nad delom NPU-ja. 

Izpostvil je, da mora biti delo opravljeno strokovno, učinkovito in zakonito ne glede na datum in dejstvo, da so v določenem času volitve. Na vprašanje, kako bo zagotovil nepolitičnost, če bo preiskovan kateri od politikov zdajšnje oblasti je izpostavil, da ga ni postvila oblast, da je povabilo na funkcijo prejel s strani ministrice za notranje zadeve. 

Dodal je še, da je ministrica sama nekdaj opravljala to funkcijo in da zelo dobro pozna meje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
 • kapibara1 13:55 10.junij 2022.

  Matr ma horda spomin Zlate ribice ! Da so zadeve zapadle/ zastarale, so jih v pred pred prejšnjem režimu, po kosilu zokanović in kresalkovićićeva v As-u Knaflje prehod, poslali na PP Postojna, ki ima globoke in zelo nizko nizko spodaj predale

 • Avatar pantani
  pantani 13:04 10.junij 2022.

  Vprašanje za milijon evrov!!!

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 12:11 10.junij 2022.

  NPU ni odprla kuverte z ovadbo. Tako kot Janša ne hojsove kuverte z odstopom.