Slovenija
26 ogledov

Zalar nasledil Kresalovo

kresal lds zalar Žurnal24 main
Pravosodni minister Aleš Zalar je sprejel predlog premierja Boruta Pahorja, naj začasno prevzame še vodenje notranjega ministrstva.

Kot je povedal Zalar, ga je Pahor med četrtkovo sejo vlade vprašal, ali bi bil pripravljen začasno prevzeti vodenje ministrstva za notranje zadeve, "in jaz sem mu odgovoril, da sem to pripravljen storiti". Dosedanji pravosodni minister Aleš Zalar sicer računa, da bo delo opravljal do okoli 19. septembra, ko naj bi državni zbor potrdil paket novih ministrov. Pogovori o slednjem med LDS in SD še potekajo.

Član LDS-a upa, da bo ministrstvo vodil samo kratek čas oziroma do imenovanja novih petih ministrov, ki jih namerava predlagati Pahor. Pravi še: "V EU je kar precej držav, kjer ministrstvo za pravosodje in notranje zadeve vodi en sam minister. Minister za pravosodje ima tudi pri nas izredno majhne pristojnosti v razmerju do tožilstva, pa tudi do sodišča. Na drugi strani je tudi policija strogo organizacijsko ločena od upravnega dela ministrstva." Dodaja, da zato ne vidi nobene resne nevarnosti, da bi imel kot minister preveliko moč.

Glede iskanja paketa petih novih ministrov je Zalar povedal, da pogovori med SD in LDS o tem še potekajo in da končna odločitev še ni sprejeta.

Komentarjev 6
  • principiumnovum 11:05 01.oktober 2011.

    Naslov članka bi moral biti: Kup gnoja so odstranili, ostal je neznosen smrad

  • privat 19:04 26.avgust 2011.

    no kdo pa bi sploh hotel biti v taki vladi ,v taki združbi ,ki se je bo kasneje sodno preganjalo...

  • privat 18:52 26.avgust 2011.

    hotel sem reči da je Zalar verjetno ok...pa sem se premislil!! Kako je lahko ok, če še vedno ne dobim prevoznih stroškov,moja plačilna lista je čisto nezakonita,če zdravstvo ne dela,če je policija ne sme loviti nepridiprave v organiziranem gosp. kriminalu,zakaj ...prikaži več novinarji ne pišejo oz.nesmejo pisati "proti"vlade in proti tajkunov...pa tudi glavno ..kako je ok če ga je predlagal naš Pahor?????