Slovenija
50 ogledov

Zalilo stanovanja, šolo, gorelo zaradi strele

Podrto drevo. Saša Despot
Zvečer in zjutraj je voda zalila več stanovanjskih in kletnih prostorov, med drugim telovadnico v Stopičah pri Novem mestu. Zaradi strele so gorele ciprese v Zgornji Kungoti.

Gasilci so zaradi dežja ponoči in zjutraj imeli velio dela. Voda je zjutraj zalila stanovanjski objekt v Rušah, že zvečer pa so morali črpati meteorno vodo iz kletnih prostorov. 

Zjutraj so vodo iz kleti gasilci črpali tudi v Ormožu. Na Dolenjskem so bili gasilci aktivni že zvečer, ko je v Novem mestu voda poplavila bivalne kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Meteorna voda in blato sta zamašila jaške na parkirišču osnovne šole tudi v Stopičah, zato je poplavilo telovadnico. 

Gorele ciprese

"V naselju Zgornja Kungota so zaradi udara strele zagorele ciprese," poroča republiška uprava za zaščito in reševanje. "Posredovali so gasilci PGD Zgornja Kungota, ki so požar pogasili."

Brez elektrike 170 gospodinjstev

Ob 21.40 je na območju Kotelj v občini Ravne na Koroškem prišlo do izpada električne energije na devetih transformatorskih postajah. "Brez elektrike je bilo okoli 170 gospodinjstev," navajajo pri URSZR. "Do 23.00 ure so dežurni delavci Elektra Celje odpravili izpad."

Na cestah podrta drevesa in plaz

Podrto drevo je oviralo promet v Ragovski ulici v Novem mestu. Delavci cestnega podjetja so ga že razžagali in odstranili. Na cestišče je drevo včeraj zvečer padlo tudi na Babnogoriški ulici na Lavrici. V Ropoči pri Rogaševcih je promet ovirala meteorna voda, ki je poplavila cestišče in nanosila blato. 

Ob naselju Tolsti vrh v občini Ravne na Koroškem je plaz zaprl lokalno cesto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.