Slovenija
9452 ogledov

Zalite hiše, na cestah podrta drevesa, kamenje in skale

Črpanje vode v Iški vasi Anže Petkovšek
Meteorna voda je zalila več stanovanjskih objektov, s cest so odstranjevali podrto drevje.

Zaradi močnega deževja in vetra so imeli gasilci in delavci cestnih podjetij ponoči in proti jutru veliko dela. Meteorna voda je zalilvala kleti in ogrožala več stanovanjskih objektov. 

V Zgornjih Pirničah pri Ljubljani je meteorna voda s ceste, ki je trenutno v fazi rekonstrukcije, zalivala stanovanjski objekt. Gasilci so izčrpali vodo, prav tako na Viški cesti v Ljubljani, kjer je voda poplavila dve kleti v večstanovanjskih stavbah. 

V naselju Brdo pri Domžalah so gasilci izčrpali 117 kubičnih metrov meteorne vode, ki je ogrožala tri stanovanjske hiše. Prav tako so morali vodo črpati v naselju Podplevšica pri Brezovici, kjer je voda zalila klet stanovanjskega objekta. 

Pri Velenju je meteorna voda nanosila kamenje in skale na cesto proti Polzeli. "Delavci cestnega podjetja so oviro odstranili in sprostili promet," navajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje. 

V naselju Spodnji Šemnik v občini Zagorje ob Savi je meteorna voda iz cestišča nanesla na dvorišče stanovanjske hiše večjo količino peska. 

Veter razkril streho

Na okopih v Celju je močan veter razkril ostrešje objekta v fazi prenove. "Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo in o dogodku obvestili izvajalca del, ki bo poškodbe dokončno saniral," pišejo pri URSZR. 

Na cesto Zbelovo–Jernej pri Ločah v občini Slovenske Konjice se je zaradi močnega vetra na cestišče podrlo drevo. Delavci pristojnega podjetja so podrto drevo odstranili in sprostili promet. Podrto drevo je oviralo promet tudi na cesti Novo mesto - Metlika pri prelazu Vahta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.