Slovenija
44 ogledov

Zalokar Oražmova bi raje županovala

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Cveta Zalokar Oražem bo tudi zaradi razmer v Zaresu kandidirala za županjo Domžal. SD še vedno nima izzivalca ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Zares ga zagotovo ne bo imel.

Zalokar Oražmova je za Žurnal24 povedala, da se je za vnovično kandidaturo odločila zaradi izziva, ki ga vidi glede na trenutne razmere v Domžalah. Potrdila pa je, da so k odločitvi pripomogla tudi nesoglasja v koaliciji in lastni stranki. Kot pravi, se z nekaterimi odločitvami Zaresa ne strinja, a ostaja članica.

Podporo v Domžalah bo iskala tudi pri SD, medtem ko bo LDS imela lastnega kandidata.

Kot ena glavnih zagovornic nezdružljivosti poslanske in županske funkcije napoveduje, da bo v primeru izvolitve "v doglednem času" odstopila kot poslanka.

Čeprav na minulih parlamentarnih volitvah ni bila neposredno izvoljena v DZ, je v tem sklicu vseeno postala poslanka namesto ministra Gregorja Golobiča.

Kandidat SD šele čez mesec dni ...
Socialni demokrati bodo ime svojega protikandidata Zoranu Jankoviću  za ljubljanskega župana predstavili šele v drugi polovici avgusta. Metka Tekavčič nam ni želela potrditi navedb v javnosti, da bo sama kandidirala za županjo. Pravi, da v stranki na to temo še potekajo razgovori.

Jordana Cizelj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

... v Zaresu ga ne bodo imeli

Pavel Gantar
,  šef ljubljanskega lokalnega odbora, je povedal, da bo Zares na volitvah v prestolnici nastopal z lastno listo. Dopušča pa tudi možnost, da bo kateri od njihovih članov kandidiral na drugi listi.

Zares lastnega županskega kandidata ne bo imel, o podpori Zoranu Jankoviću pa se še pogovarjajo in dokončnega odgovora še nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.