Slovenija
2 ogledov

Zamenjali izvajalca

V obnovljeni in dozidani šoli bodo zagotovljeni primerni pogoji za pouk devetlet Žurnal24 main
Občina je podpisala novo pogodbo z ljubljanskim podjetjem Eurolux.

Občina je krovnega izvajalca pri obnovi in dozidavi šole zamenjala zaradi zamujanja pri izvedbi del. Namesto trebanjskega podjetja Betonal, ki je dela izvajal skupaj s konzorcijskim partnerjem, ljubljanskim podjetjem Eurolux, zdaj dela le zadnji.

Neposredno podizvajalcem
"Za odpoved pogodbe krovnemu izvajalcu del na šoli smo se odločili, saj smo bili v to prisiljeni, če smo želeli ohraniti projekt in ga izpeljati do konca. Izbrali smo novega izvajalca, z njim sklenili pogodbo za dokončanje del in organizirali vse potrebno na gradbišču, tako da zdaj dela nemoteno tečejo dalje," je pojasnil župan Rupert Gole. "Prav tako smo v pogodbi definirali člen, po katerem lahko občina neposredno plačuje podizvajalska dela, kar je bistveno, saj lahko na ta način zagotavljamo stabilnost tega projekta," je dodal. Zaradi kritičnih razmer je bil Eurolux izbran po postopku pogajanj brez predhodne objave in ob obvestilu ministrstva za finance.

Fasada do konca leta

Na šoli končujejo dela na strehi in kleparska dela, v notranjosti pa potekajo elektroinštalacijska ter strojna dela, je povedal Iztok Kovačič, višji svetovalec na oddelku za okolje in prostor v šentrupertski občinski upravi. "Pričakujemo, da bo do konca leta prebarvana fasada. Barva šole bo taka, da ne bo izstopala iz okolice, kar naredijo pretežno tople in prijazne barve," je izpostavil.

Dela na šoli naj bi bila dokončana aprila, uradno pa naj bi šolo odprli ob občinskem prazniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.