Slovenija
54 ogledov

Zamotil jo je 
z vrečko čipsa

Žurnal24 main
Tragedija. Hči umora ni gledala.

Na Policijski upravi (PU) Celje so potrdili, da sta v družinski tragediji, ki se je v soboto zvečer zgodila v Šentjurju, moški in njegova žena umrla zaradi zadušitve.

Trupli v pritličju, hči je bila zgoraj

Ugotovitve. Kot so pojasnili na PU Celje, so bili o nasilni smrti in samomoru v stanovanjski hiši v Šentjurju obveščeni v soboto zvečer, ob prihodu na kraj dogodka so v pritličju hiše našli trupli ženske in moškega, v zgornjem delu hiše pa je bila njuna hčerka.

“Preiskovalni sodnik je za oba pokojna odredil sodno obdukcijo, ki so jo 28. februarja opravili na Oddelku za patomorfologijo in citologijo Splošne bolnišnice Celje,”
je povedala Milena Trbulin s PU Celje.

Obdukcija je pokazala, da je mož ženo najprej vrgel po stopnicah, jo davil in obesil ter na koncu sodil še sebi.

Njuna hči je bila, kot smo že poročali, ves čas v hiši, a k sreči obračuna med staršema ni videla, saj naj bi jo oče pred dogodkom posedel pred televizor in jo zamotil z vrečko čipsa.

Ob najdbi trupel so zanjo poskrbeli policisti in ji ponudili vso potrebno pomoč.

Prišla po hčer in umrla
Policisti in kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da sta zakonca že od januarja živela ločeno, usodnega večera pa je ženska prišla v hišo po hčerko, ki je bila med počitnicami pri očetu.

“Takrat je med zakoncema v kleti hiše nastal prepir, pri čemer je mož partnerico fizično napadel in ji vzel življenje, zatem pa je storil samomor z obešenjem,” je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje. S sodno obdukcijo je bilo potrjeno, da sta oba umrla zaradi zadušitve.

Morilec poklical svaka
Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je pokojnik ženo najprej vrgel po stopnicah, nato pa jo je s kolebnico obesil za radiator.

Tik preden je sodil še sebi, naj bi poklical svaka in mu dejal, da naj pride po otroka in denar.

Ko je svaka zanimalo, ali je kaj narobe, naj bi mu moški zatrdil, da ne in da se mu nič ne mudi. Čeprav je pomoč prispela hitro, je bilo za zakonca prepozno.