Slovenija
29 ogledov

Zamrzovanje elektrarne

Tot pravi, da se o možnih pravnih sredstvih zoper sindikat še ni pozanimal in da Žurnal24 main
Škodljivo. Direktor Teša opozarja na posledice, če bi obveljal Zaresov predlog o zamrznitvi Teša 6.

Gregor Golobič je v petek med predlogi za odpravo gospodarskih blokad napovedal tudi možnost zamrznitve projekta Termoelektrarna Šoštanj (Teš) 6 do priprave študije o izrabi šoštanjskega premoga ali do sprejetja nacionalnega energetskega programa.

Predlog je nenavaden, ker so samo nekaj dni prej podpisali pogodbo z mednarodno banko EBRD o najetju 200-milijonskega posojila za izgradnjo Teša 6.

Zakaj zamrznitev?
“Ker gre za največjo investicijo v zgodovini Slovenije in je preveč odprtih vprašanj,” predlog zamrznitve pojasnjuje Bogdan Biščak iz Zaresa.

Študije šoštanjskega premoga in revizije bodo narejene sredi februarja, potem pa bodo na vladi odločali, kako s projektom Teš 6, dodaja gospodarska ministrica Darja Radić.

Ne bo brez posledic
“Do zamrznitve ne more priti, projekta ne moreš zamrzniti in odmrzniti brez posledic,” pa opozarja direktor Teša Simon Tot. Pojasnjuje, da “vsako poseganje” vnaša negotovost v projekt in otežuje pogovore z bankami.

Zamrznitev pa bi pomenila pravni poseg v mednarodno pogodbo z družbo Alstom. Vseh posledic morebitne zamrznitve si v Tešu ne predstavljajo, zagotovo pa bi bile negativne.

Radićeva še priznava, da se Holding Slovenske elektrarne (HSE) Tešu 6 ne posveča tako intenzivno, kot bi se, če bi bila vsa vprašanja razčiščena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.