Slovenija
11 ogledov

Zanimanje raste

Barometer obiska v Kranjski hiši potrjuje povečano število obiskovalcev gorenjsk Žurnal24 main
Kranj. Turistični obisk mesta letos že krepko presegel lanskega.

Zanimanje za ogled mesta raste, ugotavlja direktorica kranjskega zavoda za turizem Natalija Polenec. Letošnji obisk je denimo že presegel lanskega.

Številke govorijo
Polenčeva je že med letom opažala več turistov, predvidevanja pa potrjujejo zadnji statistični podatki obiska Kranjske hiše, v kateri deluje turističnoinformacijski center.

Višje številke

Obisk. Leta 2008 so v Kranjski hiši našteli 5.900 obiskovalcev; lani 10.011, od tega 3.200 tujcev, letos pa 11.500, od tega 3.168 tujcev.

Letos so organizirali 40 ogledov, lani v vsem letu 33.

Dva meseca pred koncem leta so našteli že za krepko čez tisoč turistov več kot lani. Še posebno so za to zaslužni domači obiskovalci, lanski obisk pa so skoraj presegli tudi tujci.

Povečanje turističnega obiska potrjuje tudi število vodenih ogledov, ki je prav tako dva meseca pred koncem leta krepko preseglo lanskega.

Polenčeva je prepričana, da že žanjejo plodove večletnega truda pri navezovanju tesnejših stikov z gorenjskimi turističnimi središči, prestolnico, letališčem in ne nazadnje agencijami. “Kranj je potreboval priznanje sosednjih turističnih krajev. Pozna se, da smo na tem področju naredili velik preboj,” pravi, sicer pa priložnost vidi tudi v sodelovanju z drugimi gorenjskimi mesti pri oblikovanju skupnih ogledov.

Ni še konec
Polančeva je prepričana, da se bodo številke do konca leta povečale. Še ta mesec sta na sporedu tradicionalna vinska pot in advent v kranjskih rovih, dobro obiskane so praviloma tudi prednovoletne prireditve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.