Slovenija
32 ogledov

Zanoškar ni nič videl in vedel

Slovenija 24.10.2013 Matjaz Zanoskar, nadaljevanje redne seje DZ, na kateri so m Saša Despot
Poslančev sin naj bi večino časa bival v poslanskem stanovanju.

Državni zbor. Poslanec Pozitivne Slovenije (PS) Matjaž Zanoškar zatrjuje, da kot župan ni vedel ne za občinski razpis niti, da se je njegov sin na razpis prijavil, kaj šele, da bi vedel, da so ga zaposlili. Če bi vedel, bi sinu predlagal, naj se ne prijavi, še trdi Zanoškar.

Športna vzgoja in optika

Spomnimo, Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da je bila zaposlitev koruptivna. Zanoškarjev starejši sin se je v času njegovega županovanja kot profesor športne vzgoje zaposlil na občini na delovnem mestu svetovalca za gradnjo optičnega omrežja. KPK opozarja na diskriminatorne pogoje pri zahtevani izobrazbi. Razpis je za to delovno mesto namreč zahteval prav izobrazbo profesorja športne vzgoje. Najprej se je zaposlil za določen, potem za nedoločen čas. Takrat so na razpisu zahtevali certifikat, ki mu ga je v času zaposlitve za določen čas plačala občina.

V stanovanju pa drugi sin

V poslanskem stanovanju Zanoškarja pa naj bi večino časa živel njegov drugi sin, medtem ko on prejema nadomestilo za ločeno življenje. Zanoškar pojasnjuje, da je njegov drugi sin brezposelen, da mu on plačuje položnice, tudi za telefon, zato je tudi njegov telefon prijavljen na naslovu poslanskega stanovanja. Poslanec bi sicer moral svoje otroke prijaviti v službenem stanovanju, vendar le, če je v stanovanju več kot 60 dni v treh mesecih, kar je nemogoče dokazati. Za preverjanje Državni zbor namreč nima zakonske podlage.

Komentarjev 8
  • zefacveta 22:18 28.januar 2014.

    Ni edini, ki v parlamentu nič ne vidi in nič ne ve, zato pa je tako kot je.

  • rogg 21:56 28.januar 2014.

    Jebem mu vse po spisku....

  • sprehajalec 21:18 28.januar 2014.

    Zaradi prave slike dogodka, bi dodal še tole;Zanoškar: Zakaj mi nisi povedal, da greš na Občino v službo? Sin: Nisem hotel, da bi ti imel težave. Pa vem, da bi mi ti hotel to preprečiti. Ampak ker ...prikaži več je bil razpis ravno za moj poklicni profil, sem se pač prijavil. Zanoškar: Zdaj je kar je, bova pač po pravici povedala, kako je bilo.