Slovenija
17 ogledov

Zaostrili bi sankcije

 ožjem delu občine in strnjenih naseljih je trenutno nekaj več kot 50 košev za p Žurnal24 main
Pasji iztrebki. 20 novih košev. V Kranju so koši in sankcije zalegli.

Občinska uprava bo letos postavila 20 novih košev za pasje iztrebke. Župan Miha Ješe napoveduje tudi prevetritev sankcij za kršitelje. V Kranju pozitivne izkušnje.

610 evrov za koš
V Kranju je trenutno 55 košev za pasje iztrebke s 160 litrskimi vrečami. 260 evrov stane pri Flori koš za pasje iztrebke, 350 evrov pa postavitev. S Škofjo Loko sicer nimajo sklenjene pogodbe.


Pobuda občanov

Občina se je z nabavo novih košev odzvala na pobude občanov, ki opozarjajo, da se je sezona sprehodov razbohotila, lastniki pa za psi še vedno ne pospravljajo. Deset novih košev so že namestili, skupaj jih je tako na ožjem območju občine nekaj več kot 30. Akcijo so izvedli v sodelovanju s kinološkim društvom, ki odkriva najbolj prizadeta sprehajališča, po potrebi pa lastnike psov tudi opozarja. “Če to ne bo dovolj, bomo kršitelje sankcionirali,” napovedujejo pri občinski upravi, župan pa razmišlja, da bi sankcije prevetrili in tudi zaostrili.

Prav njihovo doslednejše izvajanje je skupaj s krepitvijo mreže košev za pasje iztrebke sodeč po besedah direktorja Flore Matjaža Kumra obrodilo sadove v Kranju. “Veliko bolje je,” pravi. Koše praznijo dvakrat na mesec, na Planini celo vsak teden, in so praviloma polni. “Na začetku smo opažali iztrebke celo ob samih koših, zdaj tega ni več,” dodaja in ugotavlja, da je ozaveščenost občanov zrasla do te mere, da sami opozarjajo lastnike psov na nevestnost.

Še na podeželje
Do ocene, ali bi v Kranju potrebovali še več košev za pasje iztrebke, je sprva zadržan. “Zagotovo bi rekel, da jih potrebujemo več, ne nazadnje jih naše podjetje prodaja in čisti,” je iskren. Se mu pa vseeno zdi smiselno širjenje mreže košev tudi izven ožjega dela Kranja in strnjenih naselij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.