Slovenija
159 ogledov

Zapor in 120 tisoč nagrade

Nastja Sušinski Žurnal24 main
V obubožani Maksimi holdingu dobil 120 tisočakov nagrade.

Obsojenec za pranje denarja in zlorabo položaja Nastja Sušinski je lani poleg 97 tisoč evrov bruto plače dobil še 120 tisoč evrov bruto nagrade. Slabih 224 tisoč evrov je prejel za devet mesecev vodenja Maksime holdinga, saj je bil predsednik uprave le do 13. septembra, kar ga uvršča med najbolje plačane menedžerje.

"Ne bom odgovarjal!"

Iz letnega poročila je razvidno, da je nagrado dobil po sklepu nadzornega sveta. "Poglejte, ne bom odgovarjal," je na naše vprašanje, s čim si je Sušinski zaslužil nagrado, odvrnil predsednik nadzornega sveta Bojan Fink, in to čeprav ima družba še 24.354 večinoma certifikatskih delničarjev. V nadzornem svetu sta sicer še Damjan Mihevc in Igor Omerza.

Težko nagrada za uspeh

Je pa malo verjetno, da bi bilo 120 tisoč evrov lahko nagrada za uspešnost. Maksima holding, ki ima tri zaposlene, je imela lani 1,7 milijona evrov izgube, celotna družba je na borzi vredna le šest tisoč evrov, že skoraj pol leta pa ima blokirane račune.

Spomnimo, Sušinski je bil v procesu proti Igorju Bavčarju in Bošku Šrotu obsojen na tri leta in devet mesecev zaporne kazni; sodba sicer še ni pravnomočna. Njegov brat Kristjan Sušinski je bil prvi finančnik Istrabenza, Nastja Sušinski pa je v poslu sodeloval kot direktor Microtrusta in je delil 24 milijonov evrov, ki so ostali po nezakoniti preprodaji sedmih odstotkov Istrabenza.

Iz tega posla naj bi 270 tisoč evrov nakazila, označenega kot provizija, od Bavčarja dobil tudi predsednik nadzornega sveta Maksime holdinga in Bavčarjev dolgoletni prijatelj Fink, a je ta na sodišču trdil, da je šlo za posojilo.

Komentarjev 5
  • gornik 23:00 03.september 2013.

    Šus v tilnik, organe pa prodati ,tako je na Kitajskem . Zakaj ne bi bilo tako tudi v Sloveniji veljalo za te modernodobne menedžerje .

  • privat 13:08 03.september 2013.

    menađer ..v Sloveniji moraš vzeti otroku in ogrožati obstoj družin zaposlenim...da si lahko menađer?? kaj pa prave izkušnje...da bi zaposleni živeli veliko bolje od minimalnih plač ?? Menađer res nesme biti vsak stirikotne glave!!

  • maresem 09:16 03.september 2013.

    Smo na mafijski strani Alp... nekoč bili na sončni a kje je že to...