Slovenija
30 ogledov

Zapornica jutri le še spomin?

(Foto: Dare Čekeliš) Žurnal24 main
Na dovozni poti do hiše Joška Jorasa v petek morda ne bo več zapornice. Kot je povedal Joras, ima neuradne informacije, da bo v petek mogoče do njegovega doma priti nemoteno.

Joras je sicer skeptičen glede teh informacij in pravi, da bo počakal, kaj se bo dejansko zgodilo.

Povedal je še, da je upošteval priporočila državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Rada Genoria, naj počaka do 20. avgusta. "Z moje strani ni bilo nobenih aktivnosti," je zagotovil Joras. "Zdaj sem prisiljen ugotoviti, ali je dogovor z Genoriem obrodil sadove ali smo še vedno tam, kjer smo bili," je dodal.

V kabinetu predsednika vlade informacij o morebitni odstranitvi zapornic na dovozni poti do Jorasove domačije za zdaj niso komentirali.

Joras je še povedal, da bo glede dostopa do njegove hiše v petek popoldne, predvidoma ob 16. uri, imel novinarsko konferenco pred svojim domom.

Če zapornice na dovozni poti v petek ne bodo odstranjene, je Joras dejal, da "mora nadaljevati, kjer je končal". Joras je sicer zaradi dolgoletnih težav z dovozno potjo gladovno stavkal od 14. julija do 4. avgusta, ko je napovedal, da bo gladovno stavko nadaljeval, če do 20. avgusta ne bo uspešen v svojih zahtevah.

Joras se je za prekinitev gladovne stavke odločil po srečanju premierjev Slovenije in Hrvaške Boruta Pahorja in Jadranke Kosor 31. julija v Bohinju.

Okrajno sodišče v Piranu je februarja letos z odločbo odredilo, naj sodni izvršitelj odstrani zapornice in robnike s kolovozne poti proti Jorasovemu zemljišču v bližini mejnega prehoda Sečovlje. Joras, Genorio in Marjan Podobnik so na srečanju 4. avgusta po Jorasovih besedah kot skrajni rok za izvršitev sklepov sodišča določili 4. september.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.