Slovenija
283 ogledov

Zaposlili erotično plesalko

Šola Suzana Kos
Šola. Starši inšpekciji prijavili zaposlitev učiteljice.

V začetku šolskega leta so na Osnovni šoli Antona Ukmarja Koper kot učiteljico angleščine zaposlili Ukrajinko O. D., in sicer za določen čas enega oziroma dveh let. Ta odločitev vodstva šole je nekatere tako razburila, da so zadevo takoj prijavili šolski inšpekciji.
V zvezi z zaposlitvijo je po nekaterih novinarskih redakcijah te dni zaokrožilo tudi anonimno pismo z učiteljičino fotografijo. V njem med drugim piše, da je O. D. pred leti plesala v nočnem klubu Metropol, ki je bil znan tudi po tem, da so se v njem zadrževale prostitutke in lovile italijanske goste igralnice nad njim. Med drugim smo se pogovarjali z enim od nekdanjih rednih gostov nočnega kluba, ki je zatrdil, da je bila O. D. res med dekleti, ki so izvajala erotične plese za goste, nato pa je delala tudi kot natakarica.

Vodstvo molči

O. D. naj ne bi imela potrdila o ustreznem znanju slovenščine, po zapisu iz anonimke raven njenega znanja slovenskega jezika ni ravno visoka, vodstvo šole pa nam z odgovori ni postreglo. Šolska inšpekcija nepravilnosti glede očitane dvomljive, v tujini pridobljene izobrazbe učiteljice angleščine ni odkrila, na ministrstvu pa poudarjajo, da je vodstvo šole dolžno odgovoriti na njihova vprašanja, povezana z izbiro in njeno zaposlitvijo.

Ravnateljica Gabrijela Dolinšek na vprašanja, kdaj in kje je bil objavljen razpis za to delovno mesto ter koliko prijav je zanj dobila, ni odgovorila. Razburjeno nas je odslovila z besedami: "Zakonitost mojega dela preverjajo pristojne službe in ne mediji."

Večina na službo čaka

Po podatkih zavoda za zaposlovanje predmetni učitelj angleškega jezika v povprečju na zaposlitev čaka nekaj manj kot dve leti in pol, profesor angleščine dobro leto in prav toliko univerzitetni diplomirani prevajalec iz nemškega in angleškega jezika.

Konec februarja je bilo v Sloveniji brezposelnih 91 profesorjev angleščine in 44 diplomiranih anglistov. Samo v Kopru je na zavodu za zaposlovanje trenutno prijavljenih sedem anglistov in trije profesorji angleščine.

Komentarjev 17
  • mph 15:28 20.marec 2013.

    A, ne vem, ko so bile izmenjave študentov je bilo laže razumeti Japonca ali Indijca in njegovo angleščino, kot pa drdranje enega Američana ali Kanadčana.

  • mph 15:26 20.marec 2013.

    Hja, zdaj, ko si tako predstavil, pa sigurno raje vidim njo, kot pa kakšnega farja ali sds/nsi-jevca. Plus tega je bila verjetno prisiljena v takšno življenje, ki se ji je zdaj obrnilo na bolje. No, nekateri bodo že poskrbeli, da bo spet slabše.

  • Izudin 14:57 20.marec 2013.

    Preživljala se je kakor se je pač v danem trenutku lahko, lepo, da je ambiciozna in je "napredovala".